Vad är det bästa sättet att ta bort Deodorant Fläckar från kläder?

October 17

Ta bort deodorant fläckar från kläder kan ta en hel del arbete, och det verkar inte finnas någon definitiv metod som alla är överens om kommer att fungera. I samtliga fall är det bäst att testa någon metod på en liten, osynlig del av kläderna innan du försöker det på fläckarna. Vissa tyger kan vara mer sårbara för tvättmedel, blekmedel, eller ammoniak.

I nästan samtliga fall är det bäst att behandla deodorant fläckar så fort som möjligt. Detta beror på att fläckarna kommer att ställa, och du har en bättre chans att ta bort dem förr än senare. En metod förespråkar att ta ett par strumpor eller nylons och gnugga fläckarna. Detta är en säker metod för att prova på nästan alla tyger, eftersom den inte kommer att skada materialet.

Andra föreslår att tvätta plagget ut för att ta bort fläckarna. Direkt exponering för agitation av maskinen kan ofta hjälpa till att få deodoranten ut. Denna metod kan inte användas med tyger som ska handtvättas eller torrstädas, dock.

Vissa rengörings experter föreslår gnugga deodorant fläckar med en pasta gjord av bakpulver, eller med hjälp av blekning tandkräm och låta tyget att sitta över natten. Många rengöringsmedel kan också innehålla blekmedel som effektivt tar bort fläckar. På mörka kläder, emellertid kan denna metod leda tyget att missfärgas.

Många svär vid ättika metoden, vilket innebär att man vinäger till fläckarna och låta plagget sitta över natten i en ättika och vatten lösning. Använd vit vinäger, och inte vin, balsamvinäger eller äppelcidervinäger, och inte blanda vinäger och bakpulver, eftersom detta kan orsaka en rörig kemisk reaktion.

Vissa människor säger om deodorant fläckar behandlas snart nog, är den bästa metoden att använda en kommersiell fläckborttagningsmedel. Denna gång ska användas med försiktighet på ömtåliga tyger. Många tycker att en fläck sjuk, liknande utseende till en deodorant stick, är bättre än sprutfläckborttagningsmedel.

Om du märker märken på kläder som måste kemtvättas, se till att peka dessa fläckar ut till kemtvätten och få plagget till städare så snart som möjligt. Ibland kommer kemtvätt bort en fläck.

Det finns många andra förslag på fläckborttagning, och du kan behöva experimentera med olika metoder innan du hittar den bästa. För att undvika fläckar i framtiden, leta efter antiperspiranter eller deodoranter som marknads som icke-färgning.

  • Tvätta en skjorta ut och in rekommenderas om det färgas med deodorant.
  • En bakpulver pasta kan hjälpa ta bort fläckar på ljusa kläder.
  • Många rengöringsmedel innehåller blekmedel som hjälper ta bort fläckar.
  • Vit vinäger kan användas för att ta bort deodorant fläckar.
  • En pinne av deodorant.