Vad är en gemensam Loon?

February 14

Den gemensamma loon är en vattenfågel som har en vetenskaplig ordning allt till sig själv. Hittade hela Nordamerika, lever det så långt norrut som Alaska på sommaren och reser söderut till Mexikanska golfen på vintern. Den statliga fågeln av Minnesota, den har distinkta färg och en omisskännlig samtal.

Vuxna har en medelstorlek av någonstans mellan 28 och 36 inches (omkring 71 till 91 cm) lång. Deras spännvidd kan vara upp till (1,5 m) 5 meter, och med sin vilda, skratta sommar samtal, de är ofta hört innan de syns. Den manliga och kvinnliga gemensamma lom har liknande färg; på sommaren, de har svarta huvuden, svarta och vita rutiga ryggar, och en vit krage runt halsen. Färger blir mer dämpad under vintermånaderna, när de söderut. Omogna fåglar behålla denna dämpade färg året runt tills de når mognad, och ungarna är täckta med luddiga, svart, duniga fjädrar.

Den gemensamma loon är en köttätare, och matar till stor del på småfisk, groddjur och insekter. Otymplig på land, det är en expert simmare och dykare; några har registrerats göra dyk så djupt som 200 meter (ca 60 m) samtidigt som jagar byten. I sin tur kan det gemensamma lom finna sig offer för stora sjöfåglar och fiskar, och kan fångas och dödas av landdjur som tvättbjörnar, särskilt medan häckande och försvara sin unge.

Fåglarnas viktigaste livsmiljöer är på sötvattensjöar, och de tål även de kalla vattentemperaturer som finns på tundran i Kanada. Spendera sina sommarmånaderna i norr, de vandrar söderut när vädret svalnar; gång där, de molt och är jordade tills deras ny uppsättning fjädrar avkastning. Jakt i vattnet under hela året, de går att landa för att föda upp och lägger sina ägg i mark bon.

Par av gemensamma lommar har mellan två och fyra ägg i en häckningssäsong. Ungar kan gå inom en dag av sig ur sina oliv och bruna kamouflerade ägg, och medan de är oförmögna att flyga tills de är ca 11 veckor gammal, kan de ofta ses rida på föräldrarnas ryggar när de vuxna fåglarna simma. Medan häckande och skydda sin unge, kan den gemensamma lom vara våldsamt aggressiv.

Flockar av fåglar kan drabbas av föroreningar i sjöarna som de är beroende av för livsmiljöer och livsmedel. Äta fisk som har förgiftade av avrinning eller bekämpningsmedel kan döda fåglar och en förlust av strand boplatser har också haft en mätbar, negativ inverkan på antalet fåglar i det vilda. Intrång av människor och djur på boplatser kan orsaka vuxna fåglar att överge sina bon och lämnar äggen unhatched.