Vad är en proportionell Counter?

April 27

En proportionell räknare mäter joniserande strålning och ger information om dess intensitet. Sådan utrustning kan användas för att kvantifiera utsläppen i studier, eller att upptäcka strålning om det tros vara närvarande. Vetenskapliga leverantörer tillverkar det, och det är också möjligt för forskare att bygga sina egna för specifika applikationer. Förutom att användas i lab inställningar kan det ingå i teleskop, sonder och andra enheter som är avsedda för användning i rymden, där mätningar av strålning kan ge värdefull information om miljön.

Denna utrustning innefattar en kammare fylld med gas. Som strålning går in i det joniserar gasen, skapa uppsättningar jonpar vilket i sin tur kan skapa en kaskadeffekt. Den proportionella räknare genererar en elektrisk puls som de ursprungliga laddade partiklar rör sig över området och kan spåra forsande reaktioner. Dessa enheter är mer känsliga än den välkända geigermätare, som kan generera elektriska pulser när den upptäcker aktivitet, men canâ € t urskilja dess källa.

Inom den proportionella räknare, en serie av elektriska fält spåra laddad partikel och reaktionerna från de jonpar, som ger information. Enheten kan ange vilken typ av strålning är inblandade och hur intensivt det är på grundval av hur den beter sig i kammaren. Varje elektrisk puls motsvarar en radioaktiv particleâ € s rörelse genom gasen och efterföljande serie av reaktioner som de jonpar glida genom mediet. Dessa proportionella reaktioner hjälpa forskare att identifiera, spåra, och förstå strålning.

I experimentella inställningar, kan det vara viktigt att kunna kvantifiera strålning. Forskare vill mäta hur mycket som produceras i en viss verksamhet, och hur stark den är. Om det finns frågor om huruvida strålning är närvarande i en miljö, kan den proportionella räknaren användas för att identifiera och kvantifiera det, tillhandahålla värdefulla uppföljningsuppgifter. Information från proportionella mätningar disk kan ritas på tabeller och diagram för att analyser och jämförelser.

Astronomer har historiskt använts proportionella räknare, tillsammans med andra enheter upptäckt, att övervaka verksamheten i rymden. Rymden är fylld med strålning som motsvarar olika fysik händelser, som galaxbildning och död stjärnor. Övervakning detta kan ge användbar information om konfigurationen och universums historia. Vissa forskare använder colorized kartläggningstekniker för att skapa en visuell representation av strålning som normalt wouldnâ € t vara inom området av mänsklig perception, belyser aktivitetsmönster till förmån för tittarna.