Vad är ett tand Engine?

May 1

Den allra första motorn för att driva en tandläkarborr var en pedaldriven spinnrock infördes i slutet av 18th century, enligt uppgift av amerikanske presidenten George Washingtons tandläkare, John Greenwood. Detta var omfattningen av tand motorns teknik tills gryningen av el annat århundrade senare. Vid det laget hade en liggande tandläkarstol uppfunnits, med en inkapslad motor bredvid eller inuti stolen krafttandläkarborrar. Denna station har utvecklats till att införliva många verktyg för dentalområdet - från handfat handfat och vatten flossers till hög-lumen ljus och sug-leverera luftkompressorer.

Tandvård går tillbaka några 10.000 år att rå borrningar utförda i länder i Mellanöstern med manuell, pärla-making utrustning. Utvinning och överbryggande utrustning, i stort sett begränsade till frisör stolar, förblev elementär fram 1790, dock. Det är då den första tand motorn kom till makten de första höghastighetsborrar. Detta möjliggjorde den ändamåls borttagning av karies och införandet av fyllningar som effektivt sparats tänderna från omedelbar extraktion.

Gryningen av el och den industriella revolutionen av 18th och 19th århundradena gav upphov till en tand maskin som används växelström till kraftutrustning. År 1871 dental motorn verkligen föddes när George Green presenterade den första borrmaskin motor, vilket skulle kunna rulla från patient till patient. Dessa motorer var ofta vid sidan liggande dentala stolar som skulle kunna fördubbla som frisör stolar - för betjäna kunder som söker tandvård eller bara en rakning.

I den efterföljande sekel eller mer, ledde innovation till den typiskt plottrigt tandmotor station i början av 21-talet. Som ny utrustning uppfanns, skulle det kunna införlivas i en motor enhet, vilket skulle kunna driva inte bara borrar utan också en luftkompressor och kraftfull, reglerbar belysning. Dessa stationer också regelbundet innehålla ett litet handfat och vatten tandtråd stationen samt förvaringsutrymmen och fack för en tandläkare att ha alla nödvändiga verktyg inom en armlängds avstånd.

En av den dentala motorns mer senaste utvecklingen är tillsatsen av datorutrustning. Detta gör att en tandläkare för att visa patient röntgen eller ens video i realtid om sina tänder, men ändå liggande i stolen. Även tillverkarna kommer att försöka att stapla en tand motor med så mycket utrustning som en tandläkare har råd, kommer andra tider motorn eller kompressor separat placerad, kanske i en garderob i närheten med kablage eller avspolning ansluten till flera patientstationer.

  • President George Washingtons tandläkare uppgift uppfann den första motorn för att driva en borr.
  • Tand motorer kan driva höghastighetsborrar.