Hur Cigarrer Made?

March 14

Handen rullade kubansk cigarr är riktmärket för alla cigarrer. Den består av tre komponenter som härrör från två sorter av tobaksplantor: den criollo och corojo. De komponenter som utgör cigarren inkluderar tripa eller fyllmedel i mitten och en Capote eller bindemedel runt tripa, som båda är hämtade från criolla anläggningen. En cappa eller omslag sedan sträcks och rullade runt på utsidan; detta tas från corojo.

Till att börja med, tobaksblad är staplade i tre-fot-hög Pilones. Bladen lagras vid temperaturer som inte överstiger 95ºF (35ºC). Jäsningen bryter ner harts och skapar en enhetlighet i färg. Löv sedan graderas efter storlek och färg innan en andra jäsning.

Efter tre veckor, är bladen placeras i buntar som kallas tercios. De läggs åt sidan för ett par månader i cigarrfabriker för att ålder. Före rullning, är bladen försiktigt separeras och lätt fuktad med högtrycksvatten. Stjälkarna tas bort och de återstående bladen är graderade i storlek, färg och konsistens.

Cigarr filler består av tre blad - volado, seco och Ligero, och under hela processen av hur varje övervakas. När de har nått perfektion, tas de till blandningsrummet, känd som liga. Stort hemlighetsmakeri omger individuella cigarrblandningar.

Rullarna som kallas torcedores sitta vid bänkar, sju eller mer till en rad. De använder en halvmåne blad och en träskiva. Två till fyra blad kombineras med bindemedlet och rullas i buntar, enligt blanda. Efter de trycks in i ett trä mögel, de inslagna och trimmas. De är sedan täckta med hjälp av löv och ett naturgummi.

En expert torcedore kan rulla runt 150 cigarrer per dag. Dessa är placerade i buntar med 50 och kvaliteten kontrolleras. De cigarrer placeras sedan i rum konditione i upp till tre veckor för smaker till gel. De mest respekterade och högst betalda cigarr fabriksarbetare kallas escogedores, eller färg väghyvlar. De arbetar på otroliga hastigheter, klassificering cigarr enligt färg och konsistens.

Det finns 65 olika nyanser i cigarr beslutsprocessen. Andra arbetare ordna cigarrer i lådor från mörkt till vänster för ljus till höger. De cigarrer avlägsnas sedan från rutorna och bandad. De kvinnor som bandet cigarrer kallas anilladoras, och de använder en enkel regel mät- och tuggummi. De cigarrer är sedan redo att exporteras över hela världen.

  • På grund av den amerikanska handelsembargot mot Kuba, det är mot lagen att sälja eller köpa handrullad kubanska tillverkade cigarrer i USA.
  • Autentiska kubanska cigarrer bör läsa läsa hecho en Kuba, vilket betyder "Made in Kuba."
  • Tobak används för att göra en cigarr.
  • En expert kan rulla runt 150 cigarrer per dag.