Vad är en Maisonette?

March 7

Ordet etage (uttala maj-zon-et) kommer från den franska termen, maison, vilket kan översättas som huset. Tillsatsen av ette är en diminutiva, och väsentligen hela termen kan definieras som litet hus. När det används på engelska, kan definieras etagevåning på många sätt, lägga till förvirring om du söker efter ett litet hus för att göra ditt bo i.

En gemensam definition av etagevåning är att det är en två-våningen med en intern trappa. Den kan vara placerad i en större byggnad och har vanligtvis yttre åtkomst. Ibland kan en enda våningen med extern tillgång definieras också som en etagevåning. Idén om en lägenhet som upptar två våningar utan hyresgäster eller ägare som behöver dela trappor med andra, eller konceptet att du inte behöver skriva in ett hyreshus lobbyn för att komma till din bostad är ofta tänkt exklusiva. Egenskaper som saluförs som etagelägenheter kan vara lite dyrare. Detta är inte alltid fallet; du kan bara ha att göra med en hyresvärd eller säljare med en bra ordförråd eller ordet kan användas för att göra en ganska vanlig lägenhet verkar mer lyxigt.

Etage kan också motsvarar definitionen av lägenheten, radhus eller duplex. Dessa bostäder har gemensamma väggar, har gatu tillgång, och många av dem är två våningar eller högre. De är också "små hus" eller en del av ett hus, och ytor är vanligtvis mindre än den för en fristående hus, men det finns undantag. Mycket små hus kan falla under rubriken etage också.

Det finns säkert mycket lyxiga flerbostadshus som inte erbjuder extern tillgång, speciellt när byggnaderna är höga höjningar. Med flera våningar byggnader, förmodligen du inte vill ha att klättra flera trappor för att komma till din lägenhet. Den etagevåning, speciellt en definierade som haft street tillgång är oftast ett par våningar som mest, och om det är en enda våningar lägenhet, kan du ha grannar till din sida, ovan, och / eller under dig. Om din lägenhet är på andra våningen, räknar med att klättra några trappor för att komma till dess ingång.

Ibland kan en mycket stor hem är rezoned som en grupp av lägenheter. Dessa små delar av ett hem kan kallas etagevåningar. De är små "hus" i ett stall.

  • En duplex kan beskrivas som en etagevåning.