Vad kan jag förvänta Under Whiplash Recovery?

February 23

Under whiplash återhämtning, kommer du troligen att behöva bära en halskrage under en viss tidsperiod. Denna krage bör hjälpa dig att hålla din hals stilla och rakt så att du inte skadar den vidare medan de håller på dina dagliga aktiviteter. Förutom att bära denna krage under whiplash återhämtning, kan du också behöva ta smärtstillande mediciner och gå igenom sjukgymnastik. Beroende på hur allvarlig din whiplash är, kan du även behöva operation. Chanserna är goda att du kommer att läka från whiplash inom sex månader, men det är viktigt att hålla i minnet att det kan ta upp till två år att läka beroende på svårighetsgraden av whiplash.

En nackkrage är en kort, tjock stag som fäster runt halsen. Om du har whiplash, kommer din läkare troligen att ge dig en att bära. Det är viktigt att du bär den för länge din läkare anger, även om det kan vara frestande att ta bort det tidigare. Många tycker halskragar obekväma, men de är användbara för att hålla nacken i rätt position de första dagarna efter en skada. Din läkare kommer förmodligen bara att be dig att bära denna brace för ett par veckor, eftersom de flesta experter är överens om att de är bara bra för kortvarig användning.

Beroende på hur allvarlig din whiplash smärta är, kommer din läkare troligen antingen ber att du tar över disk smärtstillande eller föreskriva smärtbehandling under din whiplash återhämtning. Antiinflammatoriska smärtstillande brukar vara det mest fördelaktiga för att hantera whiplash smärta, och dessa är troligen vad din läkare kommer att rekommendera eller ordinera. Medan du är på smärtbehandling, kanske du också genomgår sjukgymnastik. Din sjukgymnastik kan omfatta träning, elektrisk stimulering, eller en kombination av båda. Den tid din sjukgymnastik varar varierar beroende på hur snabbt du läker.

Det finns en chans att whiplash återhämtningen inte kommer lätt och kirurgi kan behövas. Kirurgi för att behandla whiplash är oerhört sällsynt, och de flesta människor aldrig behöver det, men när de gör det är oftast att de har en sönderriven intervertebral skiva. Om den här skivan är trasigt, kan det behöva tas bort. I händelse du upplever ihållande smärta från din whiplash som inte kan lindras genom sjukgymnastik eller smärta medicin, kanske du behöver prata med din läkare om kirurgiska alternativ.

  • Auto olyckor kan orsaka whiplash.
  • Symtom från whiplash kan pågå i flera veckor eller bli en kronisk fråga.
  • En kvinna som bär ett nackskydd för whiplash.
  • En person återvinner typiskt från whiplash inom sex månader.