Vad kan jag förvänta Under Stent borttagning?

December 30

Urinledarstentar är 9-12 tum (24-30 cm) bitar av sterilt plaströr används för att lindra hinder i urinvägarna eller placeras tillfälligt under uretär kirurgi. Merparten av tiden patienten kommer att vara under narkos när stenten är insatt; under stent borttagning, kan en lokalbedövning användas. Efter att förberedd för avlägsnande av stenten, kan läkaren trä en cystoskop genom urinröret tills den når stenten, tag i det, och dra ut den med hjälp av stadig kraft. Vissa stentar har en tråd knutna till dem som återstår utanför kroppen, vilket gör ett cystoskop är onödigt. Efter stent borttagning, kan du märka svidande på urinering eller blod i urinen; antibiotika kan förskrivas.

När hindret har rensat eller urinledarna har läkt, kommer du tillbaka till läkaren för stent borttagning. Före proceduren, kan du bli ombedd att byta till ett sjukhus klänning eller ta bort dina kläder från midjan och ner. Du kan instrueras att lägga på ett förfarande bord med böjda knän och något isär. Nedre delen av kroppen kommer att täckas med en steril ark.

När du är i position, kommer läkaren att använda en spruta utan nål passera lokalbedövning i urinvägarna. När bedövad, kommer området runt urinröret skall rengöras. Om stenten inte har en sträng, är cystoskopet insatt. När stenten är nådd, kommer läkaren greppa det med ett specialverktyg som har förts fram genom cystoskop, och sedan långsamt dra ut den. Du kan känna en långsam, konstant tryck under stent borttagning.

Om dina njurar stent har en snöre fäst, är förberedelse för stent borttagning samma som när en cystoskop används. Efter prepping för avlägsnande av stenten, kommer läkaren eller sköterskan dra tråden för att ta bort stenten; ingen cystoskop krävs. Du kan känna ett visst tryck eller kraft som stenten avlägsnas.

Hela öppenvård procedur kan ta 15-20 minuter eller mindre. Ingen sjukhusvistelse krävs för rutin stent borttagning. Under de första 24 timmarna efter ingreppet, kanske du märker sveda och / eller en liten mängd blod när du kissar. Läkaren kan rekommendera att dricka två hela glas vatten varje timme för de första två timmarna efter det förfarande för att minska biverkningarna. Du kan också förskrivas en kort kurs av antibiotika för att förhindra infektion.

  • Efter att förberedd för avlägsnande av stenten, kan läkaren trä en cystoskop genom urinröret tills den når stenten.
  • En urin stent kan tillfälligt användas för njursten eller andra blås hinder.