Vad bör jag veta om Internet Dejting Säkerhet?

December 29

Även legitima Internet dating tjänster och chattrum ger ofta en säker och anonym medel för singlar att ansluta socialt, det finns fortfarande vissa farhågor över Internet Dejting Säkerhet. Deltagare i vissa singlar chattrum och sociala webbplatser har förföljd, kidnappad, sexuella övergrepp eller ens mördade av människor som de har ursprungligen kontaktade nätet. Minderåriga har lockats till out-of-state platser från pedofiler poserar på nätet som tonåringar. Samma anonymitet som uppmuntrar mer öppen kommunikation kan också göra brottsbekämpningen svårare.

Det finns flera saker du bör veta om Internet Dejting Säkerhet, inklusive hur du skyddar din personliga identitet, hur man vidta försiktighetsåtgärder innan mötet ansikte mot ansikte, och hur man upptäcker bedragare och potentiella brottslingar. Ett antal personer har uppfyllt sina framtida makar nätet, så du ska inte känna att dessa Internet dejting säkerhetsregler är tänkta att avskräcka deltagande i alla chattrum eller singlar webbplatser. Det huvudsakliga målet är att vara medveten om de potentiella risker man kan stöta på när nätet.

En viktig Internet Dejting Säkerhet tips är att skydda din personliga identitet, särskilt under de tidiga stadierna av en online relation. Undvik Internet smeknamn som kan avslöja för mycket om dig själv, till exempel en riktig för- eller efternamn. Du bör också undvika att avslöja namnet på din hemstad när du chattar i ett offentligt forum. Om en berörd part vill veta mer om ditt privatliv, bör du förblir lite vaga. "Jag bor i en riktigt liten stad" skulle vara ett säkrare svar än "Att arbeta i ett bibliotek i Billings är verkligen tråkigt." Det skulle inte ta mycket forskning för en stalker att hitta platsen för alla bibliotek i Billings, Montana.

En annan Internet Dejting Säkerhet tips är att låta andra veta om din dating aktiviteter. Detta betyder inte att berätta för dina föräldrar eller syskon varje detalj i ditt romantiska liv, men någon annan bör veta om någon allvarlig Internet relation. Du kan välja att träffas ansikte mot ansikte med din nya online-vän på en avlägsen plats, så det lönar sig att dela åtminstone en del grundläggande information med någon du litar på. Detaljer som en Internet smeknamn, chattrum plats, riktiga namn, stat och stad adress, eller yrke kan hjälpa lagenforcementofficerer om en sökning blir nödvändigt. En hemlig nätet romans kan vara tilltalande, men att hålla hemligheter från vänner och familj kan leda till allvarliga komplikationer senare.

En Internet Dejting Säkerhet tips kan också tillämpas på någon form av blinda eller arrangerade datum. När det är möjligt, ordna det första datumet för att ta plats i en allmän mötesplats. Detta kan vara särskilt svårt med onlinerelationer, eftersom deltagarna kan leva i olika stater eller länder.

Även om du måste resa till en avlägsen plats för ett första möte, ordna din egen bostad och transport. Om du inte känner dig mycket bekväm med den andra parten, motstå frestelsen att stanna på sin plats under en första verkliga livet möter. Du bör alltid ha en oberoende sätt att återvända hem om datumet blir sura eller om du inte känner dig bekväm.

Internet Dejting Säkerhet kokar ofta ner till att använda samma sunda förnuft som du gör på en verklig datum. Gifta människor har varit kända för att posera som singlar i chattrum, så fråga specifika frågor om en potentiell datum nuvarande civilstånd. "Gift men separerade" omfattar ett brett spektrum, så använd sunt förnuft innan han ingår ett Internet relation med någon som fortfarande är lagligt gifta.

Ålder är en annan fråga för Internet Dejting Säkerhet. Äldre pedofiler ljuga ofta om sin ålder för att locka preteens och tonåringar. Om du är en ung person som använder Internet för dejting ändamål, se till att du vet rykte chatt du använder. Undvik öppna chattrum där samtalen vänder alltför sexuellt för snabbt. Sådana chattare är mest sannolikt trolling till offer, inte legitima datum.

Innan de accepterar eventuella verkliga möten, försök att kontrollera en potentiell friare ålder genom fotografier, förarens licensinformation eller en pålitlig referens. Det kan låta klinisk och oromantiskt, men din personliga Internet Dejting Säkerhet kan stå på spel om du inte ställa de rätta frågorna eller ta emot de rätta svaren.

  • Att gå till en biograf är ett populärt alternativ för människor som har träffat på nätet.
  • Par som träffas via internet dating bör avstå från att vara alltför tillgiven för snabbt.
  • För att garantera säkerheten, första datum är bäst under dagen på platser där andra är runt.
  • Vissa människor är oroliga för att dela för mycket på en Internet dejtingsajt kan leda till stalking.
  • Möte för kaffe är ett bra sätt att lära känna någon personligen.
  • När dejta en person som möttes på nätet, är det viktigt att ta sig tid att lära känna dem.
  • Par som har träffat på nätet ofta väljer att träffas för drycker på en plats som är mellan där de bor.
  • När dating någon från internet, är det klokt att ha den första dagen på en offentlig plats.
  • Det är viktigt att skydda din personliga identitet, särskilt i början av en online relation.
  • Det är viktigt för en person att ha tydliga förväntningarna på en relation innan dejta på nätet.