Vad är Corn Whiskey?

August 17

Majs whisky hänvisar till en mängd av destillerad sprit med användning av en viss andel av majs mäsk. Grundläggande majs whiskey, historiskt en slags hembränt sprit, innehåller den högsta andelen majs mäsk och, till skillnad från andra sorter, inte kräver åldrande. En annan amerikansk sprit destillerad från majs är bourbon, som åldrats på ekfat i minst juridiskt specificerad tidsperiod, vilket gör det möjligt att utveckla en mer komplex smak och färg än för ej åldrat sprit. Alla majs whisky destilleras till minst 40% alkohol (80 bevis), men bourbon produceras under ett rättsligt maximum för alkohol och bevis.

Moonshine majs whiskey var särskilt utbredd i USA under Förbud från 1920 till 1933. Dess lätt produktion och snabb åldring var kvaliteter som var till stor nytta för bootleggers som tillverkas och säljs alkohol olagligt. Dess laglighet har fluktuerat under olika amerikanska regioner sedan slutet av förbud.

Majsbaserad hembränt allmänhet produceras med hög bevis och alkoholhalt, ibland så hög som 90% alkohol och 180 bevis, och är aldrig produceras under 40% alkohol och 80 bevis. Rakt majs whiskey destilleras från minst 80% majs mäsk blandas med vatten, en process som liknar den som används i produktionen av etanolbränsle. Den hårda smak och brännande känsla i många höga alkohol majs whisky ledde till utvecklingen av en mängd olika cocktails för att underlätta att dricka.

Bourbon whiskey producerades ursprungligen i, och tar sitt namn från den historiska Bourbon County, Kentucky. Till skillnad från raka majs whisky är bourbon en erkänd USA produkt och har flera rättsliga restriktioner för produktion och distribution. Enligt lag måste bourbon destilleras från minst 51% procent majs mäsk och kan inte butelj under 40% alkohol (80 bevis) eller över 80% alkohol (160 bevis). Amerikansk lag föreskriver också att bourbon åldras på ekfat och får inte innehålla extra smak eller färg. De flesta bourbons överskrider dessa begränsningar i fråga om kvalitet, och att märkas så raka bourbonwhiskey, i allmänhet, är i åldern fyra år eller mer.

Bourbon är en av de mest populära och mest producerade alkoholhaltiga drycker i USA med sina huvudsakliga produktionsområden som traditionellt ligger i Kentucky och Tennessee, även om det har framställts i många andra regioner. Det är en flexibel sprit som är drickbart rak och blandbar i många drinkar. När det gäller popularitet, legalitet, och produktionen är bourbon majs whiskey val.

  • Alla majs whisky är minst 80 bevis.
  • Moonshiners utnyttjar kopparpannor, inom vilka ångorna från kokt mäsk kondenseras, för att destillera majs whiskey.
  • Bourbon, en typ av majs whiskey, åldras på ekfat.
  • Corn whiskey är tillverkad av majs mäsk.