Typer av tyngdförlustläkarmottagning

September 16

Viktminskning kirurgi är bara en bred kategori för flera olika förfaranden viktminskning. Här är några grundläggande beskrivningar av de vanligaste operationer viktminskning:

  • Roux-en-Y (uttalas roo-en-varför) gastric bypass: Ett förfarande där magen och tarmarna är uppdelade och ordnas för att göra en ny liten mage (känd som en påse) och bypass delen av magen och tarmarna. Initialt efter operationen, € youâ ll äter mycket små portioner. Detta förfarande är det vanligaste förfarandet viktminskning som görs idag.
  • Justerbar gastric banding: Ett förfarande där en uppblåsbar silikonband eller ring placeras runt den övre delen av magen. Bandet har en port som är placerad under huden, vilket används för att blåsa bandet. Hamnen nås med en nål genom huden, och koksalt läggs till eller tas bort; Detta är känt som en fyllning eller justering. är Justeringar ges för att minska hungern och del storlek och öka viktminskning. Proceduren görs oftast laparoscopically.
  • Sleeve gastrectomy: Ett förfarande där upp till 70 procent av din mage tas bort. Pylorus, som reglerar inträdet av mat i tarmen, inte avlägsnas, och maten kommer in i tarmen normalt. Initialt efter operationen, du € ll känner sig mindre hungrig och äter mycket mindre. Detta förfarande har ökat i antal.
  • Biliopancreatic avledning: Ett förfarande i vilket en del av magsäcken är avlägsnade och en signifikant intestinal bypass utförs. Den biliopancreatic avledning kan utföras på två sätt, och skillnaden mellan de båda förfarandena ligger i vilken del av magsäcken avlägsnas. I den första versionen, bekant enkelt som biliopancreatic avledning, är den nedre delen av magen avlägsnades, och den kvarvarande magsäcken är ansluten till den del av tunntarmen som är närmare till kolon, som kallas ileum. I den andra versionen , biliopancreatic avledning med duodenal switch, är den yttre kurvan i magen avlägsnades, och den första delen av tunntarmen är ansluten till ileum. Cirka 90 procent av tunntarmen förbikopplas i båda operationerna, vilket resulterar i betydligt färre kalorier och näringsämnen som absorberas. Viktminskning är maximerad, men näringsbrist kan förekomma oftare än med de andra förfaranden viktminskning, så du behöver ta kosttillskott för resten av ditt liv.