Vad är kinakål?

July 25

Kinakål är en grön, lummig grönsaker som är populär i kinesisk matlagning. Denna grönsak är en medlem av kål familjen. Det kallas ibland bok choy, Peking kål, eller snö kål. De olika namnen härrör troligen från det faktum att det finns många sorter av växter i denna art.

Kinakål tros ha sitt ursprung i Kina. Senare var det troligt introducerades till andra länder i hela regionen och sedan spridit sig över världen. Idag är kinakål finns i många länder, men tenderar att vara mest populära i Asien.

Vanligtvis finns i de västerländska marknaderna, när grönsak är rå det kan identifieras genom sin avlånga huvud och kritvita stjälkar toppad med djupa gröna blad. I Asien, det brukar vara större variation tillgängliga som kan variera i utseende. Några, till exempel, kan hittas med gröna stjälkar.

De stjälkar och blad är generellt olika texturer. Stjälkarna av kinakål är ungefär som selleri, men är inte trådiga. Bladen är mycket mer känsliga. Vid tillagning båda delarna tillsammans, är det oftast föreslås att låta stjälkarna att börja laga mat först.

Kinakål är rik på C-vitamin, fibrer och folsyra. Färgen på bladen tyder på att det är rikt på betakaroten och kalcium, särskilt i jämförelse med andra typer av kål som är mindre grönt. Det är en grönsak som är generellt låg fetthalt men hög i kalium.

Även kinakål tenderar att vara mest populära i kokta recept, är det inte ett undantag från regeln om grönsaker, som säger att fler näringsmässiga fördelar kommer att skördas om den äts råa eller minimalt kokta. Ångande och bräsera är två framställningsmetoder som ofta föreslås. Det finns också recept som kräver att den kan läggas till soppor. Människor som väljer att äta den rå kan njuta av det kastade i en sallad blandas med andra greener.

När du handlar för kinakål, kan visuell inspektion ge en god uppfattning om vilka växter är bäst. Färgerna ska vara levande. Sorter med vita stjälkar bör ha ljusa och fasta stjälkar. Det är bäst om bladen är inte bara grön utan också skarpa och perky. De med delar som vänder brunt eller som har slemmiga områden inte bra val.

Denna grönsak är vanligtvis inte anses säsongs när det gäller tillgänglighet. De flesta marknader som erbjuder kinakål sälja det hela året. Det är inte, emellertid, en grönsak som är bäst köps i bulk. Det är i allmänhet bäst om ätit inom en dag eller två för köpet.

  • Kinakål är en vanlig ingrediens i ångad asiatiska kroppkakor.
  • Kinakål kan ätas rå i sallader.