Hur förhindrar jag Over-Exfoliering?

January 14

Förhindra över exfoliering genom att vara mild och snäll mot din hud. Undvik överdriven skrubb med exfolierande ansiktsskrubb och dukar genom att begränsa den tid och frekvens av peeling sessioner. Gnugga inte din hud när den är sårbar, till exempel efter en tid i badet. Förhindra huden från att torka ut efter peeling genom att tillämpa en kvalitetsfuktkräm.

Exfoliering är nödvändigt att ta bort döda hudceller, stimulerar ny hud tillväxt och hålla en jämn hy. Över exfoliering kan dock skada huden och orsaka rodnad och ömhet. Det kan också sätta på tidigt åldrande eftersom Skina € s naturliga försvar kontinuerligt skalat bort.

Att ha en varm dusch eller bad mjukar huden och tar bort den naturliga översta lagret av olja. Undvik exfolierande huden under eller direkt efter en varm dusch eller bad eftersom din hud är känslig för över exfoliering. Gör det i början av din tvätt eller lämna någon tid efteråt. Använd en bra fuktkräm efter exfolierande för att förhindra torrhet och att införa någon yta nivå hudskydd.

Exfolierande scrub produkter kan vara alltför hård mot huden eftersom de innehåller grova partiklar som målmedvetet slip att avlägsna döda hudceller. Dessa är fördelaktigt att använda med måtta men över exfoliering med dessa scrubs kan vara skadligt. Gnid exfolierande ansiktsscrub i ansiktet med fingrarna, eftersom för mycket tryck kan appliceras när trasor eller svampar används. Den scrub kan göra sitt jobb tillräckligt, med hjälp endast av varsam hand massage. Gnugga inte häftigt eller ömhet och rodnad uppstår.

Begränsa den tid du skrubba ansiktet med peeling produkter och hur hårt du skrubba. Följ alltid instruktionerna på exfoliering produkten. Använd en peeling scrub som innehåller fuktgivande ingredienser som detta kommer att hindra huden från uttorkning och sprickbildning när Skina € s skyddande olja barriär avlägsnas.

Undvik över exfoliering genom peeling bara en eller två gånger per vecka. Exfolierande oftare är inte nödvändigt eftersom döda hudceller tar tid att bygga upp. Din hud behöver tid att läka och utföra sina naturliga föryngrande processer.

Ett alternativ till en scrub är att använda en peeling trasa eller svamp på egen hand. Begränsa användningen av dessa dukar på grund av deras potential att snabbt ta bort det översta lagret av huden. Några svep med trasan är tillräckligt för något område av huden.

Utför inte hudvård aggressivt. Förstå att huden är ett organ, naturligtvis utvecklats till att bli självförsörjande och ge dig skydd. Förbättra utseendet på huden med måttlig peeling men undvika överdriven exfoliering. Din hud är känslig och benägna att skada om den är stört överdrivet. Exfoliering bör inte orsaka dig smärta, så om du upplever smärta, sluta peeling omedelbart. Applicera en lugnande aktuell grädde som aloe vera till öm hud, för att lindra den brännande känslan.

  • Inte exfolierar in, eller omedelbart efter, ett varmt bad eller dusch.
  • Huden behöver tid att läka mellan skiktning.