Vad är en Miltonia?

December 27

Uppkallad efter orchidologist Lord Fitzwilliam Milton är miltonia del av orkidéfamiljen. Även om det är hemma i Brasilien, det finns åtminstone en art som är infödd till Peru, liksom. Eftersom de har blivit allt populärare, har människor över hela världen lärt sig att odla dessa varma vädret blommor i hem eller växthus. Många kombinerar miltonia och miltoniopsis eller pensé orkidé i en gruppering. Trots att de kommer från samma familj, det miltoniopsis är olika växter som kommer från kallare områden, såsom Costa Rica, Venezuela, Panama, Colombia, och Ecuador.

Nästan 20 arter av miltonia anses epifyter. Detta innebär att en växt växer ovanpå en annan anläggning utan att vara parasit eller beroende på andra anläggning för näring. Eftersom de område epifytiska, kan de odlas i orkidé bark från en lokal plantskola; Men växer de bäst när de är monterade på kork, en hårt trä växt eller ett träd ormbunke. Om odlas i barkblandning, bör det vara i huvudsak fröplanta bark eller treefern bark med lite perlit, träkol, eller vitmossa ingår.

Miltonia är älskad för sina vackra blommor som hänger ner från anläggningen. De hängande grenar producerar ymnig med blommor som är kända för att smyga på en långsträckt sätt. De blommar är oftast ägg-formad eller avlång form. De kan hittas i en mängd olika färger som vitt, gult, rosa, rött och lila. Bladen betraktas rem-formad och intervall i är grönt till grått i färgen.

Det kan vara svårt i vissa områden för att få de Miltonia orkidéer att blomma. De bör få cirka två timmar av indirekt solljus varje dag. Om de får direkt solljus, kommer bladen brinner snabbt; dock utan någon indirekt solljus, växterna kommer aldrig att växa blommor. De tål temperaturer som stiger över 90 grader Fahrenheit (32,2 grader Celsius); ändå får de inte vara i temperaturer som ligger under 60 grader Fahrenheit (15,56 grader Celsius). Dessutom bör luftfuktigheten bibehålls vid ca 75 procent.

Ett av de viktigaste kraven för växande miltonia är vatten. Till skillnad från miltoniopsis sort som kräver en daglig blöt av vatten, bör jorden av miltonia tillåtas vara torr mellan vattningarna. Dessutom är dessa växter är något mer tolerant mot en ackumulering av salt än miltoniopsis sort.

Gödnings rekommenderas för dem växer Miltonian orkidéer och främja sina blommor. Det är bäst om det bara används varannan vecka. Dessutom bör det användas mindre ofta under de kalla vädret månader. Även dessa blommor kan odlas året runt, de vanligtvis blommar på hösten eller våren månader.