Hur man använder en Hypervisor i Cloud Computing virtualisering

October 4

En hypervisor är ett operativsystem, vilket innebär att den vet hur man skall agera som en trafik polis att göra saker att hända på ett ordnat sätt. Den hypervisor sitter på de lägsta nivåerna av hårdvaran miljön. För i cloud computing du behöver för att stödja många olika driftsmiljöer blir hypervisorn en ideal leveransmekanism.

Den hypervisor kan du visa samma program på många system utan att fysiskt kopiera det programmet på varje system. En twist: På grund av hypervisor-arkitektur, kan man ladda en (eller flera) olika operativsystem som om det var bara ett annat program. Därför är hypervisorn ett mycket praktiskt sätt att få saker och ting virtualise snabbt och effektivt.

Schema åtkomst med hypervisorn

Du bör förstå vilken typ av hypervisor. Itâ € s utformad som en stordator OS snarare än som Windows operativsystem. Hypervisorn därför scheman mängden åtkomst som gästoperativsystem måste allt från CPU; till minnet; till disk I / O; och alla andra I / O-system. Med virtualiseringsteknik, kan du ställa in hypervisorn att dela den fysiska computerâ € s resurser. Resurser kan delas 50-50 eller 80-20 mellan två gästoperativsystem, till exempel. Utan hypervisorn, du bara canâ € t göra det med Windows.

Det fina med detta arrangemang är att hypervisorn gör alla tunga lyft. Gästoperativsystemet doesnâ € t vård (eller har någon aning om) att itâ € s körs i en virtuell partition; den anser att den har en dator hela till sig själv.

Definiera typer av hypervisorer i cloud computing

Olika hypervisorer stöder olika aspekter av molnet. Hypervisorer komma i flera typer:

  • Native hypervisorer, som sitter direkt på hårdvaruplattform är troligast att få bättre prestanda för enskilda användare.
  • Inbäddade hypervisorer är integrerade i en processor på ett separat chip. Genom att använda denna typ av hypervisor är hur en tjänsteleverantör vinster prestandaförbättringar.
  • Hosted hypervisorer drivs som ett distinkt mjukvaruskikt ovanför både hårdvaran och operativsystemet. Denna typ av hypervisor är användbar både i privata och offentliga moln för att få prestandaförbättringar.