Vad är en Tile kakelugn Surround?

November 24

En bricka spis surround kan förbättra skönheten i varje rum. En surround är området strax utanför eldstaden som är täckt av tegel, sten, gips eller andra dekorativa, icke brännbart material. Många väljer en bricka surround eftersom det finns så många designmöjligheter och kakel är relativt billiga, ger stor effekt för lite pengar.

Vanliga material som används för eldstad kakel inkluderar naturlig marmor och skiffer, samt konstgjorda keramik och glas. Plattor kan variera i storlek från stora 18- x 18 tum (45,7 cm x 45,7 cm) plattor på invecklade 1-tums (2,5 cm) kvadrater. Den typ av kakel som används bör vara i linje med arkitekturen och stilen i hemmet. Stora, polerad marmor kakel ger en snygg, modern kakel spis surround, medan små keramiska plattor fungerar bra i en konsthantverk eran hem.

En nyare trend i eldstaden omger är användningen av tunnelbanan kakel. Dessa plattor är formade efter de ursprungliga vitt kakel som finns i New York gångtunnlar. Den vanligaste formen av installationen är en tegelsten mönster med matchande injekteringsbruk, men kontrasterande fogmassa används ibland för extra visuella intryck. Vitt är traditionell, men tunnelbanan kakel som används för konstruktionsändamål kan hittas i en mängd olika färger, så thereâ € s ingen anledning att nöja sig om man vill ha något mer än en vit kakel spis surround.

Plattsättning över en föråldrad spis surround är ett sätt att lägga till en prisvärd och snygg uppgradering till alla rum, men det är inte nödvändigtvis en gör-det-själv-projekt. Du € ll troligen behov av att ta bort den gamla surround eller täck över med kakel hjälpare styrelse så plattorna kommer att följa. Beroende på vilken typ av kakel du € re installation, du € ll behöver använda distanser mellan plattorna för att hålla dem jämnt fördelade. Ita € SA jobb som kräver lite tid, tålamod och ett öga för detaljer. Om du donâ € t har åtminstone lite erfarenhet med att installera kakel, kanske du vill ringa i en professionell att hantera jobbet.

När du väljer kakel för ditt surround, du € ll också vill överväga målgång. Vissa plattor är porösa, vilket gör dem svåra att rengöra. Polerad marmor eller kakel kommer vanligtvis torka av med en svamp och ett milt rengöringsmedel. Om du € re remodeling ditt hem eller bara lägga till några uppgraderingar, är en bricka spis surround en god investering. Lägg en matchande kakel härd och du kan skapa en speciell samlingspunkt som bestämmer den arkitektoniska stilen och värmen i ett rum.