Vad är Bay Rum Cologne?

February 17

Bay rom Köln är en doftande blandning av naturliga oljor gjorda av lagerblad och Karibien rom. Den kryddiga hopkok används ofta som för män rakvatten eller efter-duschkropps stänk. Bay rom har en distinkt robust doft och används ofta för hudvård också. Ursprunget till bay rom går tillbaka till 1500-talet, då den var inspirerad av Karibien sjömän som nedsänkta lagerblad i rom för att skapa en uppfriskande doft. Även om många människor skapar hemlagad bay rom cologne genom att använda sina egna recept, kan doften köpas på specialbutiker också.

Bay rom cologne är typiskt från bladen av bay träd som växer uteslutande på öarna i Västindien. Bay rom cologne och aftershave ofta exporteras och säljs globalt. Även naturliga viken rom cologne var oerhört populär och sålda under tidigt 1900-tal, produktionen avvecklas under andra världskriget. Det var inte förrän i slutet av 1940-talet som bay rom cologne tillverkades en gång.

Under det sena 1950-talet, var bay rom cologne och tvålar tillverkade i New York. I början av 1960-talet, var doften distribueras och säljs över hela kontinentala USA. Strax efter var bay rom cologne återinfördes i många delar av världen.

Förutom cologne, parfymer och tvålar, kan bay rom också hittas i deodoranter, hudvårdsprodukter och pulver talk. De flesta bay rom produkter anses ha en maskulin, rustik doft. Andra exotiska oljor införlivas i många bay rom cologne också.

Många män använder bay rom cologne som en hud toner. De naturliga ingredienser som används i bay rom att ta bort smuts och oljor som kan täppa till porerna, samtidigt som den ger en sval och uppfriskande doft efter rakning. Dessutom har många bay rom cologne inkluderar hud hudkräm.

Vissa tillverkare av bay rom produkter erbjuder en cologne sampler. Dessa kan omfatta varianter av bay rom cologne, såsom bay rom och sandelträ eller vik rom och salvia. Många av dessa parfymer var inspirerade av amerikanska cowboys under 1800-talet, som behandlades med bay rom dofter efter en rakning på frisersalonger längs leden.

Till skillnad från de flesta mäns cologne, är bay rom inte normalt ut från en vanlig sprayflaska. Vissa tillverkare av bay rom dofter erbjuda sina produkter i glas- eller plastflaskor, medan andra dofter erbjuds i mer dekorativa förpackningar. Det är inte ovanligt att hitta bay rom cologne förpackad i gamla tiders flaskor. En vik rom produkt kan också kommer förpackad i en kaptens skepp designad flaska.

  • En flaska parfym.
  • Bay rom cologne ibland erbjuder ytterligare populära dofter som sandelträ.