Vad är en kardinal Flower?

February 11

En kardinal blomma, som har det latinska namnet på Lobelia cardinalis, är en vildblomma som är infödda till Nordamerika. Denna blomma växer till en höjd av 3 till 6 fot (0,9-1,8 m) och har ljusa röda blommor som pryder ändarna på sina spikar. Blomningarna har en rörformad bas med tre lägre kronblad som sprider ut och ner, och de två övre kronbladen är mer upprätt. De ljusa röda skrud av katolska kardinaler inspirerade namnet på kardinal blomman.

Med sin tubulär struktur, många insekter inte kan röra sig inom kardinalen blomman tillräckligt för att tillåta pollinering. Istället förlitar denna blomma på kolibrier att tillhandahålla denna tjänst eftersom de livnär sig på nektar. När denna prydnadsblomma är planterad, kommer det att locka fåglar och fjärilar utöver kolibrier.

Kardinalen blomman är en flerårig, vilket innebär att det kommer att växa tillbaka varje år utan omplantering. Den kan växa i nästan alla områden, från diken och vägkanter till slätter och ängar, och det finns i praktiskt taget varje område i USA samt Kanada. Kardinalen blomman är tolerant mot både sol och skugga, men det gillar en mycket fuktig jord. Att propagera denna blomma, kan nya frön planteras, eller en stam kan böjas in i våt jord och säkras med en sten eller pinne.

Kardinal växter anses medicinalväxter. De amerikanska indianerna skördas rötterna att brygga te som skulle behandla magont, syfilis, tyfus och maskar. För förkylningar, krupp, näsblod, feber och huvudvärk, skulle de göra ett te från bladen. Vissa skulle placera marken rot i livsmedel som ett afrodisiakum, och andra skulle använda hackade rötter i kärlek potions och charm.

Om konsumeras i stora mängder, är kardinalen blomman mycket giftigt. Några symptom på förgiftning av denna blomma är illamående, kräkningar, diarré och svaghet. I extrema fall kan kramper och koma uppträda. Princip toxiner är alkaloider lobelamine, lobelin och en flyktig olja.

Den Lobelia släktet omfattar andra typer av blommor. Den Kaplobelia, eller avslutande lobelia, har blå, lila, röd, rosa eller vita blommor och växer endast 3 till 6 inches (ca 8 till 15 cm) hög. Känd som den mexikanska kardinalen blomma, är Lobelia laxiflora en röd-gula versionen av standarden kardinalen blomman. Lobelia siphilitica, eller den stora blå lobelia, växer 2 till 3 fot (mindre än 1 m) lång och har blommar som är 12 inches (ca 30 cm) bred. I rosenrött och rödlila är Lobelia tupia smeknamnet "djävulens tobak", och den växer blommar som är 3 fot (0,9 m) bred.

  • I extrema fall, kan intag av kardinalen blomma orsaka konvulsioner och koma.
  • Historiskt sett har rötter kardinalen blomman används för att behandla magont.