Hur att utnyttja din blogg till Karriärmöjligheter

March 10

En av de fem vanligaste affärsmodeller som mest framgångsrika mamma bloggare använder för att tjäna sina intäkter är att utnyttja sin blogg till en karriärmöjlighet. Eftersom fler och fler företag inser värdet att mamma bloggare ta med till bordet, många mammor blir direkt jobberbjudanden från företag som vill ha en anställd som är på insidan av mamma-blogging gemenskap.

Dessa erbjudanden kan variera från vanliga företags jobb till flexibla arbete-at-home positioner som erbjuder stabila intäkter med bra balans mellan arbete och privatliv.

Om du hoppas kunna hitta ett jobb på grund av din blogg, kommer dina mest effektiva innehåll vara fyndiga och insiktsfulla artiklar som demonstrerar din kunskap och expertis. Du vill hitta en bra balans mellan att dela personlig information och professionalism.

Din inflytande i mamma-blogging gemenskap blir en verklig tillgång för en potentiell arbetsgivare, så du kommer att vilja vårda dina online-relationer och vara en resurs på era bloggare också. Eftersom målet med denna blogg är att få hyras, du vill få så mycket varumärkesupplevelse under bältet som möjligt för att bygga upp ditt cv. Det är viktigt för dig att utveckla din online-anslutningar i offline relationer.

Så du vill få ut till så många bloggar och branschevenemang och konferenser som ditt schema tillåter. Detta är din bästa chans att få framför representanter varumärke och imponera på dem med din expertis. Du vill också driva eventuella frilans eller konsulttjänster möjligheter du kan hitta, eftersom det ofta tillfälligt arbete leder till fast anställning.

Det viktigaste sättet att främja denna typ av blogg är genom sociala medier. Potentiella arbetsgivare kommer sannolikt måste du hantera sina sociala marknadssatsningar, så du måste vara väl etablerad på Facebook och Twitter, och kanske Foursquare eller Groupon, särskilt om arbetsgivaren är involverad i marknadsföring på lokal nivå.

Någon erfarenhet av Facebook-sidor, Twitter partier eller samordna andra sociala medier marknadsföringsprojekt blir ett bevis på att du kan förvandla din marknadsföring på nätet kunskaper till faktiska kampanjer. Skriva för större publikationer kommer också att bidra till att bygga dina referenser och få ditt namn framför en större publik.

För att sammanfatta de rekommenderade sätten att lyckas hitta ett jobb med din blogg:

  • Skriv fyndiga blogginlägg att visa upp dina kunskaper.
  • Ut till blogging och branschkonferenser för att nätverka med potentiella arbetsgivare.
  • Demonstrera din sociala medier marknadsföring genom att utveckla och delta i framgångsrika marknadsföringskampanjer.
  • Vårda dina relationer med blogging gemenskap genom att vara aktiv på Facebook, Twitter och andra sociala nätverk.
  • Arbetet med att hitta frilans eller tillfälligt arbete med klienter eftersom de kan leda till heltidsarbete.

Amber Watson-Tardiff är ett bra exempel på detta scenario. Hon kunde ta sin erfarenhet på det rättsliga området och som en mamma bloggare och få hyras som innehåll och PR Director för Legal Marketing Maven. Hon arbetar nu hemma att göra en mycket respektabel heltid inkomst.

Hur att utnyttja din blogg till Karriärmöjligheter