Vad är en blank check?

June 20

Det finns flera betydelser till termen blankocheck. I bokstavlig mening, kan en blank check hänvisa till någon oskriven och osignerad check bifogas ett särskilt bankkonto. Tills du registrerar kontrollen och skriva ut den för ett belopp, itâ € s bara en potentiell dokument för att betala pengar på ditt konto till någon annan. I vissa fall kommer folk underteckna en blank check när de donâ € t vet hur mycket de behöver för att betala eller återbetala till någon. Om du skickar en vän till affären för att plocka upp några saker för dig, kanske du ge dem en undertecknad blankocheck så att vännen kan skriva i mängden, och förhoppningsvis inte mer, som ett sätt att återbetalning.

Självklart, om du lämnar ett undertecknat blankocheck till någon, finns det möjlighet att de kunde skriva in valfritt belopp de vill. Förutsatt medel fanns i ditt konto för att täcka detta belopp, kan du sluta med en tom bankkonto. Detta har lett till mer symboliska betydelsen av blankocheck eller carte blanche, som ofta används i politiken.

När någon ges carte blanche, är de i huvudsak ges tillåtelse att agera på det sätt verkar passform och lämpligt, ofta i tjänst till en regering eller regeringstjänsteman. En person med carte blanche får inte vara bundna av samma lagar som gäller för de flesta andra människor, eller de kan ges befogenhet att agera eller godkänna avtal med andra regeringar, utan att gå via officiella kanaler. Carte blanche kan också ges till en person som ledde ett företag, så att personen tänker utanför boxen och gör vad han / hon anser är nödvändig för att göra verksamheten bättre.

I finans och investeringar, är vissa företag kallas tomma kryss företag. Det är företag, som vanligtvis nya eller i utvecklingsstadier av öppningen, och de kanske inte har en specifik affärsplan. Framgången för företaget kan bero på att förvärva ett annat företag, på vilken en affärsplan kommer att baseras. Alternativt kan de startas i hopp om att ett annat företag kommer skopa upp dem och göra dem lönsamma. Sådana företag kör på en dag till dag och oftast utfärda öre lager, som säljs till ett billigt mängd som en investering, eftersom om verksamheten blir lönsam, kan beståndet säljas till ett högt utbetalning.

  • En checkhäfte med en blank check.
  • En kontroll anses vara en blank check tills den har en signatur och ett belopp skrivet på den.