Vilka vanliga baby Kostnader?

June 23

Kostnader i samband med en baby varierar beroende på föräldrarnas livsstil och föräldraskap val. Vanliga bebis kostnader delas in i fem kategorier: mat, sömn, hygien, non-food Information och rese. Alla barn har samma grundläggande behov, men hur föräldrarna väljer att möta dessa behov kan eller inte kan utgöra en extra kostnad.

För det första året, är en bebis foderbehov tillgodoses genom formel eller bröstmjölk. Om ett barn är matad formel, då flaskor, artificiella bröstvårtor och själva formeln är en del av kostnaden. Om barnet ammas, finns det ingen extra kostnad, även om modern kan välja att köpa en bröstpump och flaskor, vilket bidrar till den totala kostnaden för utfodring.

En ammande mamma behöver också omvårdnad bras, amningskupor och lanolin salva för spruckna och såriga bröstvårtor. Ibland har en bebis särskilda foderbehov som kräver extra utrustning, till exempel ett finger eller spruta feeder. Mamman kan också behöva speciella tillbehör, inklusive bröstvårtskydd eller tjänster av en amning konsult.

Varor för platsen baby sover kan vara en stor kostnad. Även om många föräldrar finner stor tillfredsställelse i att dekorera barnets plantskola med en krubba, rocker, skötbord och tillbehör, det är en kostsam åtagande. Föräldrar som väljer att placera sina barn i en krubba måste köpa krubba, lakan, en madrass, en stötfångare pad och filtar.

Föräldrar som sover med sina barn i sin egen säng eller i en bärbar spjälsäng kommer att spendera mycket mindre än föräldrar som låter sina barn att sova i ett annat rum. Samsovning föräldrarna kan välja att köpa en co-sleeper krubba som fäster sin säng eller en säkerhetsskena. En co-sleeper kan kosta lika mycket som en krubba, men en säng järnväg är billig. Beroende på föräldrarnas val, samsovning kan vara billigare än en spjälsäng.

Bebisar måste hållas rena, och deras hygien omfattar dagliga bad samt kontroll eliminering. Den minsta barnet behöver för ett bad är en allt-i-ett spädbarn tvål som inte kommer irratate hans eller hennes ögon. En baby behöver inte speciella handdukar eller tvättlappar. När barnet växer tänderna, kommer han eller hon behöver också en tandborste och fluorfria tandkräm. Även om dessa är vanliga barn kostnader, de är förmodligen det billigaste.

Elimination kontroll inkluderar engångs eller tygblöjor, eliminering kommunikation och potträning. De flesta föräldrar använder engångsblöjor, som är en återkommande kostnad som kan lägga upp till en betydande summa. Blöjor är återanvändbara, men de kräver tvättning, som också är dyrt. Tygblöjor kan bli mycket kostsamt om de är handgjorda eller gjorda av dyra material som ull. Eliminering kommunikations låta spädbarn att använda en toalett eller potta-är fri, om inte föräldrarna köper ett barns potta.

Andra vanliga barn kostnader är icke-livsmedels väsentligheter. Dessa inkluderar poster som kläder, leksaker, barngrindar, babymonitorer och sjukvårdskostnader. Kläder och leksaker kan vara gratis när vidare från vänner eller familj, eller de kan köpas nytt. Baby redskap, såsom grindar och bildskärmar, är en fluktuerande kostnader som beror på familjens behov. Sjukvårdskostnader beror också på individuella omständigheter, eftersom vissa barn behöver läkarvård.

Vid något tillfälle måste bebisar resa. Detta kräver normalt en bilbarnstol. Bilbarnstolar kan vara fri, om lånat från en vän eller familjemedlem, eller extremt dyra. Det finns avancerade bilbarnstolar som kostar mer än den genomsnittliga bil betalning. Föräldrar kan också välja att köpa en barnvagn eller en bärsele, såsom en pakethållaren eller sele.

För många föräldrar är barnomsorg den största kostnaden. För en stay-at-home förälder, är det endast nödvändigt i sällsynta fall. Andra föräldrar sätter sina barn i en dagvårds tjänsten medan de går till jobbet, och vissa familjer kan även anställa en barnvakt eller live-in nanny. Var och en av dessa är en annan baby bekostnad.

  • En bärbar babybilstol kan avlägsnas från fordonet och användas som en bärsele, vilket kan vara ett sätt för nya föräldrar att spara pengar.
  • Många föräldrar väljer engångsblöjor, en återkommande bebis bekostnad.
  • Många föräldrar väljer en sele eller bärare för att hjälpa dem att ta hand om barnet på språng.
  • Barnvakter är vanliga, icke-livsmedels väsentligheter.
  • En bröstpump.
  • En nyfödd ofta behöver filtar.
  • Baby leksaker är en vanlig bebis bekostnad.
  • Sovalkov varor, såsom spjälsängar, madrasser, och mer, kan bli dyrt.