Hur väljer jag det bästa Powder Compact?

December 18

Puder som matchar din hudton kommer vanligtvis ser det mest naturliga. Om möjligt, prova några ansikts pulver innan man beslutar om en. Tänk på att dyrare puderdosor ofta blir bättre kvalitet. Du bör också hålla din hudtyp i åtanke när du väljer den bästa puderdosan för dig själv. Den design och stil av fallet i sig kan också påverka ditt beslut.

Färgen på pulvret i ett puder kompakt bör vara en av de första saker som du tittar på när man försöker avgöra om det är rätt för dig. Pulvret bör vara nästan en perfekt match till din hudfärg. Du bör också ha i åtanke huden undertoner. Personer med kall hud kommer också oftast ser bäst klädd ansiktspuder med en blåaktig underton, medan de med varm hud kommer vanligtvis ser bäst bär ett puder som har gulaktiga undertoner.

Ett av de enklaste sätten att avgöra om en puderdosan matchar din hud är genom att hålla upp det på ditt ansikte och titta i spegeln. Detta kan ibland vara missvisande, dock, och det är oftast mer tillförlitlig för att testa smink på huden. Många varuhus kan ge dig tillgång till prover, och du kan också ha möjlighet att hitta gratis smink prover på nätet.

Transparent puder är ett annat alternativ för de flesta kvinnor. Denna typ av puderdosan är utformad för att vara osynlig på huden, och det kan hjälpa uppsatta stiftelser och absorberar överflödig olja. Kvinnor med mycket ljus hy brukar rekommenderas att bara använda en transparent puder, eftersom mycket bleka ansiktspuder kan göra huden verkar alltför blek och orsaka en kvinna att se pastey. Än en gång, men du bör testa denna typ av pulver i ansiktet för att se till att det inte är för märkbar.

Vid provning av en puderdosan, ska du inte bara notera hur färgen ser ut på din hud. Du bör också ta del av hur pulvret känns på huden. Vissa pulver kan kännas tungt, medan du kanske inte känner andra alls. Högkvalitativa puderdosor är oftast lite dyrare, men de brukar smälta in i huden bättre och känner mig mjukare i ansiktet.

Du bör också överväga att använda ett pulver kompakt formulerade för din hudtyp. Personer med fet hud kan generellt använda nästan alla typer av puder, eftersom det hjälper till att absorbera överflödig olja. Torra-flådda människor, å andra sidan, bör leta efter en fuktgivande pulver, eftersom vanliga ansiktspuder kan förvärra torrhet. Det finns också flera olika puderdosor formulerade för dem med känslig hud.

Kompakta fall finns i en mängd olika färger och stilar. Du kanske kan hitta en som är din favoritfärg, till exempel, eller en som matchar din handväska. En speglad kompakt kommer också komma väl till pass när du utför makeup touch-ups.

  • Vissa ansiktspuder är formulerade för att hjälpa motverka oljighet eller rodnad.