Vad är en direkt ljumskbråck?

March 10

En direkt ljumskbråck uppstår när en försvagad del av den ljumskHesselBach triangeln ytterligare äventyras av överskjutande fysisk belastning som tvingar tarmvävnad att bryta bukväggen och in i ljumskkanalen. I vissa fall kan en direkt ljumskbråck placera oneâ € s liv i fara om bråck vävnaden skapar en tarmobstruktion eller necrotizes. Direkta ljumskbråck kräver oftast operation för att återställa tarmvävnad till sitt anatomiska läge.

Generellt utvecklar ljumskbråck när överdriven ansträngning är placerad på försvagad vävnad i bukväggen. Huruvida bukväggen fysiologi äventyras på grund av ett medfött tillstånd eller ålder, kan fysisk belastning orsaka försvagade vävnad för att riva eller bryta. I fallet med en direkt ljumskbråck, bryter tarmvävnad genom ett komprometterad område av Hesselbach triangeln, vilket inkluderar en del av bukhinnan, gör det möjligt att komma in direkt i det inguinala kanalen. Individer som gör en hel del tunga lyft eller ansträngande utvecklar ofta en direkt ljumskbråck. Andra förhållanden som kan bidra till utvecklingen av detta allvarliga tillstånd inkluderar graviditet, fetma och kronisk förstoppning.

Uppkomsten av smärtsamma bråck symtom kräver generellt ett besök på en läkare. Diagnostisera en direkt ljumskbråck innebär en omfattande fysisk och palpatory undersökning. På grund av den uppenbara presentationen en hernial utbuktning skapar ingen ytterligare testning krävs i allmänhet.

I vissa fall kan individer har ett ljumskbråck men förblir asymtomatisk, vilket innebär att de upplever inga märkbara symptom, ganska länge. Som herniated vävnaden blir mer uttalad i ljumskarna, kan individen märker inte bara en kontrollampa bula, men upplever känslor av tryck, sveda och obehag i det drabbade området. Det är inte ovanligt att det obehag att intensifiera när man böjer, hostar eller stammar när defecating. Om tecken och symtom på en direkt ljumskbråck ignoreras, sätter människan sig själv i riskzonen för komplikationer, inklusive hernial nekros, ett livshotande tillstånd som kräver akut operation.

Det finns inget sätt för en direkt ljumskbråck att gå undan eller läka självständigt. Generellt, om en individ förblir asymtomatiska, är en vänta och titta synsätt. När symtomen orsakar betydande obehag, är operation som används för att återställa den bråcktarmvävnad till sitt anatomiska läge. Beroende på svårighetsgraden av oneâ € s tillstånd antingen en laparoskopisk eller öppen kirurgi kan utföras; den enda skillnaden mellan de två förfarandena är om flera små snitt eller en enda, stort snitt används för att få åtkomst till bråck.

Under operation för att reparera en direkt ljumskbråck, är det äventyras tarmvävnad återställas till sitt normala läge. Suturer laga den rivna eller spruckit bukvävnad och stänga hålet. I allmänhet är ett kompletterande nät, gjorda av antingen syntetiskt eller naturligt material, är placerad över den försvagade bukvävnad som förstärkning för att förhindra framtida bråck utveckling.

  • Kirurgi kan användas för att återställa herniated tarmvävnad till sitt anatomiska läge.
  • Diagnostisera en direkt ljumskbråck innebär en omfattande fysisk och palpatory undersökning.
  • Beroende på placeringen av en patients bråck, stödja plagg kan bäras under läkningsprocessen.
  • Laparoskopisk kirurgi används ofta för ljumskbråck reparation.
  • En direkt ljumskbråck uppstår när överskott fysiska belastningskrafter tarmvävnad att bryta bukväggen.