Vad är Propan konverteringssatser?

November 23

Propan konverteringssatser konvertera bensin brinnande motorer LPG (LP) gas eller propan. De typiska propan cabrioleter kräver avlägsnande av den ursprungliga bränsletanken och substitution av en gasoltank i dess ställe. Ofta är det LP tanken mycket större än den ursprungliga bränsletanken i fordonet, så alternativa monteringsplatser är vanligt förekommande. Fordonets bränsleavgivningssystem modifieras också för att medge propankonverteringssats för framdrivning av fordonet. Medan vanligtvis installeras av en kvalificerad professionell, propan konverteringssatser finns tillgängliga som kan installeras av den genomsnittliga amatör mekaniker, kräver endast grundläggande handverktyg och mindre tillverkning för att slutföra installationen.

Med kostnaden för bensin stiger, är propan konverteringssatser ökar i popularitet med många bensindrivna fordonsägare. Processen att omvandla sinmotor propån kan även tillämpas på generatorer och små motorer, såsom gräsklippare med korrekt konverteringssats. Tillsammans med minskade bränslekostnader, är andra fördelar med att göra omvandlingen minskat utsläppen från motoravgaserna, minskad sot och föroreningar inne i motorn och ökat intervall mellan förändringar motorolja. Tändstift är också gynnats i omvandlingen och kräver mindre frekvent utbyte vid förbränning gasol.

Fördelen med propangas är att den har en mycket högre oktantal än typiska bensin, vilket tillåter mycket högre motorkompressions och tidigare tändning med installationen av propån för cabrioleter. Detta motsvarar förbättrad effekt och bränsle körsträcka med en propan-fueled bilmotor. I många högt smog-angripna områden samt vissa miljövänliga områden, kvalificerar propangas som alternativt bränsle, vilket eliminerar kravet på fordonet för att vara smog-testas. Den teknik som är ansvarig för propan konverteringssatser gör det mycket enkelt att konvertera bilen tillbaka till bensin bör ägaren väljer att göra det i framtiden.

Några av de mer populära propan konverteringssatser är kända som en dual-bränslesystem, med både bensin och propan bränslen. Med denna typiska konverteringssats, är motorn startas med bensin när motorn är kall. När motorn kommer upp till arbetstemperatur, växlar systemet över till gasol. Detta resulterar inte bara i enklare startegenskaper för bilen, men låter motorn gå över till bensin om fordonets LP tanken går torrt. På en enda-bränslesystem ska föraren förvissa sig om att LP bränslepåfyllning platser finns på den planerade rutten, om det behövs.

  • En propan tank för en grill.
  • Propan konvertering kan förlänga tiden mellan oljebyten.