Vad är Svärd och sandal Films?

November 22

Svärd och sandal filmer hänvisa till en genre av film som går tillbaka till början av 20-talet filmskapande, med stumfilmsversionen av Ben Hur 1907. Termen kan hänvisa till hela genren, eller till populariteten av billigt gjorde italiensk filmer under tidigt 1960-tal, som finns före Spaghetti Western. För den senare definitionen, dessa filmer var ett billigt sätt för italienska regissörer att skjuta filmer löst baserad på den klassiska mytologin, om livet för gladiatorer, eller på bibliska motiv.

Sådana filmer ofta gjort det till många andra länder där de blev populära, även om många är exempel på extremt dålig film, fylld av anakronismer och fruktansvärd dialog, som inte förbättrades genom dubbning. Flera av dessa filmer nu haft för deras fel, och några har lämnat skratt för Mystery Science Theater 3000. Stilist, de flesta italienska svärd och sandal filmer inte konkurrera med den banbrytande riktning och filmskapande i många Spaghetti Westerns.

Dessa italienska filmer var imiterande av de stora budget epos i Amerika som Spartacus, De tio budorden, och både Claudette Colbert och Elizabeth Taylor versioner av Cleopatra. Till skillnad från de italienska filmer, många av de tidiga svärd och sandal filmer håller upp som utmärkta exempel på filmskapande. Genren började försämras som ränta steg kraftigt under gjutning kroppsbyggare i huvudrollerna. När rutine skådespelare som Charlton Heston, Kirk Douglas, och Richard Harris ersattes av snygga ännu inte särskilt bra skådespelare som Steve Reeves, Mark Skog och Dan Vadis, dessa filmer tog en nedförsbacke sväng.

Faktum är att många svärd och sandal filmer av 1960-talet strängt kända för sin "muskelknuttar" faktor, och har blivit förknippad med homoeroticism - inte den ursprungliga avsikten med regissörer. Några filmer även verged in R och X märk territorium på grund av grafisk sexuellt innehåll. De flesta var mer traditionella produktioner avsedda för allmän publik, och TV tog även en stab på reshowing några av de italienska filmer som de som baseras på Hercules i slutet av 60-talet.

Svärdet och sandal filmer genren började åtnjuta större popularitet i USA med filmen Conan barbaren 1984. Filmen var verkligen inte för barn, och gjorde har en kroppsbyggare, Arnold Schwarzenegger, relativt dålig dialog, och låg produktion värde budgeten . Dess kommersiella framgång ledde till en pånyttfödelse av denna genre som gjorts av amerikanska regissörer, dock. Några av dessa förblev campy och skrattretande, som Red Sonja och Beastmaster. Andra, speciellt i början av 21-talet, visade exceptionell.

Den 2000 Filmen Gladiator regisserad av Ridley Scott, och starring Russell Crowe vann Oscar för bästa film, förankra hur framgångsrik episka svärd och sandal filmer kan vara. Andra aktuella filmer i denna genre inkluderar King Arthur, och Kingdom of Heaven, en annan Ridley Scott post - båda var ganska väl emot av publik och kritiker. Filmer som Troja och Alexander har klarat sig mindre bra i box office avkastning och kritiska recensioner. Kanske en av de mest intressanta filmerna som teoretiskt passar i svärd och sandaler genren är 2004 The Passion of the Christ. Till skillnad från andra filmer, är Passion inte den typiska popcorn biljettpris film, men en mer exakt återgivning av Kristi förföljelse och korsfästelsen.

En annan film, 300, släpptes 2007, är ett svärd och sandal episka dekonstrueras. Den bygger på det arbete som grafisk romanförfattaren Frank Miller, och har fascinerande konstriktning, med illustrationer över aktörer. 300 representerar ett intressant möte mellan den grafiska romanen och svärd och sandal filmer. Igen, liksom de flesta moderna filmer i denna genre, dessa filmer är oftast rankade R och är inte avsedda för barn.

För barn som trivs svepte fram i svärd och sandal filmer, överväga några av de filmer av 1960-talet eller tidigare. Till exempel The Seven Voyages i Sinbad, The Clash of the Titans och Ben Hur är filmer som är lämpliga för äldre barn. Sinbad och Titans är också utmärkta studier i stop motion film uppfunnen av Ray Harryhausen.

  • Svärd och sandal filmer hänvisar till billiga filmer kan vara baserad på bibliska motiv, som de tio budorden.
  • Svärdet och sandal filmen 300 är baserad på en grafisk roman.
  • Skådespelerskan Elizabeth Taylor spelade Cleopatra i 1963 filmen med samma namn.