Investera i EE (Patriot) Obligationer

January 31

Ees och Patriot bindningar är en och samma. Ordet Patriot lades till vissa, men inte alla, EE obligationer under 2001. Enligt finansministeriet, "Patriot Obligationer erbjuda amerikanerna ytterligare ett sätt att uttrycka sitt stöd för vår nations insatser mot terrorism."

Vad du än vill kalla dem, men du vill uttrycka ert stöd, EE obligationer är den mest traditionella typen av besparingar obligation. De är den typ de flesta människor tänker på när de tänker besparingar obligationer. Serie EE obligationer bär ett nominellt värde av två gånger vad du köper dem för. De är periodiserade obligationer, vilket innebär att de löper med ränta som åren rulla på även om du inte ser några kontanter. Du kan betala skatt på detta intresse eftersom den uppkommer, men i de flesta fall är det bättre att skjuta upp att betala de skatter tills du bestämmer dig för att lösa in obligationen. Uncle Sam kan du göra det.

Serie EE obligationer utgivna före-maj 2005 betalar olika räntesatser beroende på tidpunkten för obligationen. De flesta av dessa räntor är baserade på relativt komplicerade formler och variera över tiden. Om du äger en pre-maj 2005 besparingar obligation och du inte är säker på vilken typ av ränta obligationen betalar, är det bästa man kan göra för att leta upp det på TreasuryDirect, under länken "Savings Bond priser." Betare i maj 2005 eller därefter betala en fast ränta. Vid tidpunkten denna punkt håller skrivs, är denna kurs 3,60 procent. Det finns inget att berätta vad det kommer att bli när du läser detta, men det kommer att definitivt vara blygsam.

EE obligationer är nonredeemable för det första året du äger dem, och om du håller dem mindre än fem år, överlämna dig tre månaders ränta. Betare finns i åtta olika valörer, från $ 50 upp till $ 10.000. Varje individ kan köpa upp till $ 30.000 i EE besparingar obligationer ett år (eller ett ansikte mängd $ 60.000).

Om du använder dina besparingar obligationer för att finansiera en utbildning, kan räntan vara skattefria.

Historiskt sett har besparingar obligationer betalat en ränta som knappt har hängt med inflationen. Därför vill du inte att göra dem en stor del av din investering schema. Om du redan har besparingar obligationer, kanske du vill överväga att byta dem för en högre avkastnings investering. Om du vill behålla dem, överväga att öppna ett konto på TreasuryDirect och vrida dina pappers obligationer till elektroniska värdepapper. På så sätt behöver du inte oroa dig för dem att gå vilse eller förstörs.