Vad är en manuell Juicer?

January 30

Manuella juicers är enheter som används för att extrahera vätska från frukt och grönsaker. Designen för de flesta juicers av denna typ involverar en kropp som innefattar en spak, vev, eller tryck för att utöva påtryckningar på den frukt eller grönsak och tvingar saften i en uppsamlingsrummet. En fördel med den manuella juicer är att de flesta modellerna är relativt billiga och kräver ingen strömkälla än en liten ansträngning på den del av operatören.

Den manuella juicer har varit en stapelvara i kök för ett antal år. Enkla glas modeller har använts i decennier för att utvinna juice från frukter som citroner eller apelsiner. Dessa exempel på en manuell juicepress är i huvudsak en låg lipped behållare konstruerad med en rundad och höjt område i mitten. Bitar av frukt halveras och pressas sedan och aktiverat denna mittområdet för att tvinga saften från massan av frukten. Eftersom saften frigörs genom kombinationen av att trycka ned och vrida kroppen av frukten, rinner det ner i läppområdet. En hällpip gör det möjligt att hälla saften i en sil för att avlägsna alla rester av massan eller överföra fruktjuice direkt i en serverings glas.

Andra exempel på den manuella juicer är konstruerade för att fungera bra med ett bredare utbud av frukt och många grönsaker. Dessa anordningar har i regel en kropp konstruerad med metall av någon typ, ofta av rostfritt stål. Större bitar av frukt placeras i en kammare och komprimeras med användning av en spak som utövar tryck på toppen av frukten. Eftersom kroppen av frukten eller grönsaken kollapsade under trycket, strömmar den extraherade juicen in i en hållkammare. Massan kan sedan avsättas för användning i olika matlagning recept medan saften är förberedd för konsumtion. På grund av metallkonstruktion, är dessa större exempel på en manuell juicepress lätt rengöras genom tvättning med tvålvatten i diskhon. Många av juicers kan också rengöras säkert i en automatisk diskmaskin.

Det finns några exempel på den manuella juicer som är mer specialiserade. Viss många konstrueras för att arbeta främst med frukt, medan andra kan fokusera på användning med ett brett utbud av grönsaker, inklusive sparris, vetegräs och rova ​​rötter. Dessa specialiserade manuella juicers tenderar att vara dyrare än de enklare och mer allmänna användningsområden manuella versioner, men är fortfarande ofta mycket kostnadseffektiv.

Eftersom en manuell juicepress kräver ingen el för att fungera, kan enheten enkelt tas med på camping resor eller sjön stugor som inte har el. Enkelheten i de flesta konstruktioner innebär att denna typ av juicer inte skrämma människor som inte anser sig vara mekaniskt sinnade. Juicer av denna typ rutinmässigt återfinns i sådana inställningar som hälsokost stormarknader, lågpris butiker, samt någon typ av butik där ekologiska grönsaker säljs.

  • Juicer kan ofta användas för att extrahera vätska från växter, såsom vetegräs.
  • Grapefruktjuice, som kan göras från en manuell juicepress, är rik på antioxidanter och vitamin C.