Rengöring ditt badrum fåfänga och skåp

January 15

Vi har alla upplevt frustrationen av att gräva igenom våra badrumsskåp för att hitta något som är begravd under handdukar, rullar toalettpapper och rengöringsmedel. Detta är särskilt frustrerande om man har en garderob storlek badrum med mycket lite utrymme. Om du har bestämt att det är dags för en förändring, sedan hitta en halvtimme och få arbeta.

  1. 1 Organisera! Börja med att dra ut allt och sortering genom den. Skapa tre högar: kasta ut, flytta och hålla. Ha en soptunna till hands för de poster som du inte behöver. Flytten högen består av saker som du har lagra i ditt badrum som skulle göra mer menings någon annanstans. Till exempel, om du håller alla dina sängkläder i badrumsskåp, överväga att flytta lakan till ett sovrum garderob. Keep högen är för saker som måste stanna i badrummet.
  2. 2 Ren inifrån och ut. Insidan av badrumsskåp kan vara varm och fuktig, vilket gör dem till en idealisk plats för mögel att växa. Även om du inte ser mögel växer, är det fortfarande en bra idé att fylla en sprayflaska med blekmedel eller vinäger och spraya ner hela området eftersom det kommer att döda mögelsporer som kan bli ett problem senare. Observera: de flesta typer av badrums formar är ofarliga, men några sorter kan orsaka allvarliga hälsorisker. Om du misstänker att du har den senare, kallar en formexpert direkt. Om ditt skåp är en trä finish, rent utsidan med oljetvål. De flesta andra typer av avslut kan rengöras med en universalrengöringsmedel eller en blandning av 1 del vinäger till 3 delar vatten.
  3. 3 Analysera ditt utrymme. Nu när du är redo att fylla ditt skåp, ta en titt på din plats och bestämma var varje objekt hör hemma. Om det är något som du behöver ofta, som toalettpapper eller en hårtork, hålla dessa saker inom räckhåll. Objekt som används mer sällan, liksom extra schampo eller rengöringsmateriel kan hållas längre tillbaka eller på en lägre hylla. Du kanske vill köpa plastbehållare att organisera vissa poster, men om du vill spara pengar, tömde glass hinkar eller gräddfil behållare fungerar bra också.
  4. 4 Gör förbättringar. Det är en bra tid att titta på ditt skåp utrymme och avgöra om det är något du kan göra för att få det att fungera bättre för dig. Till exempel, om du har en stor öppen plats under en bänk som kan användas för lagring, överväga att hänga en gardinstång och gardiner. Eller, om du vill hålla tvättlappar till hands, köpa en korg för att hålla dem i och placera den på disken. Rulla dukar upp och packa dem i korgen i en stående position. På så sätt kan de vara både tillgänglig och iögonfallande.