Hur du annan dators diskenheter från din bärbara dator

February 10

Du kan använda din bärbara dator för att komma åt en annan dators diskenheter över ett nätverk. För att vara mer specifik, men du vet inte riktigt komma åt hela hårddisk. Nej, bara vissa mappar på enheten är upp för att dela. Även då kan din åtkomst begränsas av lösenord, eller så kan du bara läsa, och inte skriva eller ändra, alla filer i den mappen.

Oavsett vad, om en datoranvändare delar en mapp på nätverket, visar upp den mappen som tillgängliga för din bärbara dator att använda. Välj Kontrollpanelen från Start-menyn och välj sedan antingen Network Center (Vista) eller nätverksanslutningar (XP).

Hur du annan dators diskenheter från din bärbara dator

I Windows Vista, öppna en datorikon i fönstret Nätverk, som visas ovan, för att se om några mappar eller hårddiskar finns tillgängliga.

Hur du annan dators diskenheter från din bärbara dator

I Windows XP, är delade resurser listas direkt i Mina nätverksplatser, enligt bilden ovan.

För att komma åt en specifik mapp, dubbelklicka för att öppna den, precis som du skulle öppna en mapp på din egen hårddisk. Innehållet i den mappen visas på skärmen, precis som om det vore en mapp på din bärbara hårddisk. Kom ihåg att mappen ISNA € t på din hårddisk; det är en mapp på andra ställen i nätverket.

Om mappen är lösenordsskyddad, blir du ombedd att ange ett lösenord för åtkomst till mappen.

Efter nätverksmappen är öppen, kan du komma åt filerna i mappen precis som om de fanns på din egen laptop. Observera att vissa mappar kan delas som skriv, i vilket fall filer och mappar som inte kan döpas om eller raderas eller deras innehåll ändras.

Kom ihåg att öva artiga nätverks etikett och stänga en nätverksmapp när du € re gjort använda den. Om du har glömt och inte stänga mappen, om ett samband fortfarande mellan din bärbara dator och datorn dela den mappen. Om så är fallet, kan ett felmeddelande visas om nätverksanslutningen går ner eller andra dator kopplas bort från nätverket.