Vad är en Energy Star Rating?

February 8

I ett försök att främja och identifiera energieffektiva datorer, Environmental Protection Agency (EPA) utvecklat Energy Star-programmet 1992. Sedan dess har programmet breddas och ger rating etiketter för över 40.000 produkter, inklusive bostäder värme och kyla system, vitvaror, belysning, kontorsutrustning, hemelektronik, och även bostads- och kontorsbyggnader.

Inte alla apparater märkta "energieffektiva" möter Energy Star-programmet kriterierna, dock. Trots att produkten kan mycket väl använda mindre energi, är det inte kvalificerad med en godkänd Energy Star-märkningen förrän den uppfyller kraven. För att idrotten en Energy Star rating symbol, måste en tillverkare av produkten uppfylla stränga riktlinjer för energieffektivitet som anges av Energy Star-programmet. Så, vad betyder allt detta betyder för konsumenten? Det innebär att när du köper en stor apparat med en bättre energi rating, inte bara kommer du spara pengar på energikostnaderna när du använder den, du kommer också att hjälpa miljön, eftersom apparaten avger mindre utsläpp av växthusgaser. Här är några vanliga apparater en husägare kan köpa, och varför du kanske vill köpa en modell med en Energy Star rating:

  • Kylskåp. Alla Energy Star kvalificerade kylskåp är minst tjugo procent mer energieffektiva än de som inte är märkt med Energy Star. De är utformade för att minska mängden koldioxid under loppet av en livstid. De är också billigare att driva. Årliga driftskostnader för ett kylskåp köps före 1993 uppskattas till $ 90, där en modell för närvarande med en Energy Star rating fungerar på ungefär $ 56 per år.
  • Kläder brickor. Alla Energy Star kvalificerad tvättmaskiner ger över fyrtio procent vattenbesparing och tjugofem procent energibesparingar jämfört med icke-kvalificerade, konventionella, toppmatade tvättmaskiner. Vissa använder så lite som sexton liter vatten för att tvätta en belastning på kläder, jämfört med de fyrtio gallon vatten som används i äldre modeller.
  • Diskmaskiner. Alla Energy Star diskmaskiner måste vara minst fyrtioett procent mer energieffektiv än den nuvarande standarden, och sparar i genomsnitt $ 160 under produktens livslängd. De kan också spara cirka fyra hundra liter vatten per år.

Det finstilta i en Energy Star-märkningen visar den typiska energianvändningen i kilowatt användning per år. Ju lägre siffra, desto effektivare apparaten att fungera.