Hur gör jag en PCB?

September 30

Ett tryckt kretskort (PCB) är utformad för att anordna ett kretskort. För att göra en PCB, utarbeta en prototyp på en skärbräda för att upptäcka om en viss utformning kommer att fungera. Koppar sidan av PCB används för lödning; den andra sidan innehåller alla elektroniska komponenter. Använd en speciell lösning för att skapa mönstret innan du sköljer den ordentligt. För att spara tid är det också möjligt att kopiera ett mönster från elektroniktidningar istället för att skapa en ny.

Syftet med en PCB är att hålla ett kretskort anordnas. Om något går fel med styrelsen, är en fix relativt lätt. Elektroniska prylar innehåller kretskort men det är inte alltid lätt att hitta de rätta. Det är därför det är viktigt att göra ett kretskort.

Innan beslut fattas om att göra en PCB, är det nödvändigt att ha en god uppfattning om vad som behöver uppnås. Detta innebär att dra ut någon form av plan eller prototyp. En annan term för denna prototyp är "bakbord." Dess skapelse är viktigt eftersom det gör PCB maker att se vad som kan och inte kan arbeta innan man beslutar att ägna tid och ansträngning för att göra en PCB.

Plan ett kretsmönster som är baserat på kopplingsdäck fynd. Det är möjligt att skapa den med en penna och papper även om det kan vara en bättre idé att slutföra den på en dator. Bestäm de elektriska dimensionerna först innan du börjar göra en PCB.

I skapandet av PCB, bör det noteras att det finns två sidor till varje kretskort. Ena sidan ska lödas med den andra används för komponenterna. Kom ihåg att kopparytan av PCB är den sida som måste lödas. Ibland kan det finnas en antydan av tenn på ytan av koppar för att ge det ett snyggare utseende.

För att göra ett kretskort, så att kopparsidan exponeras för ljus när mönstret görs. Alla kablar bör ha någon form av transparent hölje som står emot. Använd en speciell lösning för att etsa mönstret på tavlan. Detta säkerställer att alla onödiga koppar tas bort från lödda sidan. Skölj försiktigt brädan med vatten.

Om det finns några problem med PCB, använd en voltmeter för att utröna exakt vilken krets misslyckades. Ett annat sätt att göra en PCB är att skanna sidorna i elektroniktidningar som ofta har PCB layouter. Kopiera en av dessa planer på att göra brädan hemma.

  • En färdig PCB bör ha en organiserad, ren layout.