Hur planera julmiddagen med en budget

December 10

Naturligtvis kan laga julmiddag för en publik vara dyrt, så det är viktigt att planera med en budget i åtanke. börja med en fast blick på din budget. Om du är den som gör julbord för publiken, fråga dig själv följande frågor:

 • Hur mycket kan du spendera? Du kanske tänker gås eller anka, när din budget kräver kalkon.
 • Vilka är de åldersgrupp och kön av gästerna du ska laga till? Tonåringar, både flickor och pojkar, kan äta, äta och äta lite mer. Men tots inte att äta så mycket.
 • Vilka objekt kan du låna? Låne objekt kan spara mycket pengar. Till exempel, om du är värd en exklusiv buffé serveras på porslin, kommer du säkert spara pengar om du kan låna rätter i stället för att hyra dem.
 • Vad är du ansvarig för matlagning? Är du matlagning aptitretare, efterrätt, och allt däremellan? Eller är du matlagning bara huvudrätten?
 • Vad kan du låna? Du kan behöva extra skyltar, bord, stolar, glas, matlagning verktyg och sådana föremål. Låna dem. Slösa inte din budget på objekt som du sällan kommer att använda och kan låna från vänner och familj. Ingenting är fel med att få lite hjälp och låne saker du behöver istället för att köpa dem.

Planera en budget inte har en exakt formel, eftersom ett antal faktorer spelar in. Kom ihåg att din budget bör vara en relativt fast riktlinje för hur mycket pengar du spenderar - inte nödvändigtvis 100 procent set i sten. Tanken är att komma med en budget som hjälper dig att ha en stor händelse utan maxing ut ditt kreditkort.

Förvara dessa frågor i åtanke:

 • Innan du börjar planera något, tänk på din vinst Börja inte med det du helst föredrar och sedan se vad som händer med din budget -. Du kommer inte tycker om resultatet. Snarare börjar med en rimlig budget och arbeta bakåt.
 • Planera händelsen enligt din budget, inte tvärtom. Om du lagar mat julbord för en publik på 20 och du vill ha något riktigt elegant, men din budget inte tillåter dig att förbereda allt du vill. Istället för överskridanden, hitta sätt att komma förbi. Du kan spendera mer på entree och försöka hitta några billigare smårätter och aptitretare för att kompensera skillnaden.

  Kom ihåg att du kan laga bra mat utan att bryta banken, så tänk på hur du kan hitta en win-win-upplösning med vad du vill och vad din budget tillåter.
 • Se upp för "budget kryp." Som du planerar, tycker om allt du behöver för att köpa så att dina behov och budget är korrekta. När du är shopping, är det lätt att tänka "Åh, de färgade papperstallrikar är så mycket sötare än vanligt vitt!" eller "Jag kanske borde få ytterligare en flaska vin, för säkerhets skull." Var stark - håll dig till din budget!
 • Vara rimliga och flexibel. Du kan försöka tackla världen med den bästa publiken måltiden någonsin, men vara rimligt om vad du kan spendera och vad du kan förbereda.