Hur kan jag förhindra graviditetsillamående?

November 22

Även om det kan tyckas oväntat, ibland det bästa sättet att förhindra graviditetsillamående är genom att fortsätta att äta små måltider under dagen och innan du stigit upp på morgonen. Morgon sjukdom tenderar att uppstå när magen är tom, och ens blodsockret sjunker. Vistas aktiva under hela graviditeten kanske kan hjälpa en att förhindra graviditetsillamående också.

Nästan alla gravida kvinnor upplever graviditetsillamående någon gång under hela graviditeten; Det är vanligast under de första tre månaderna, men det kan pågå hela den tid av graviditeten. Dessutom är vissa människor känner sig illamående eller erfarenhet kräkningar hela dagen också, inte bara på morgonen. Det kan vara svårt att förhindra graviditetsillamående helt, men det finns några sätt att minska dess effekter. Tänk på att det som fungerar för vissa kvinnor kanske inte fungerar för alla.

Ett av de bästa sätten att förhindra graviditetsillamående är att äta små måltider under dagen; läkare rekommenderar ofta varannan timme, eftersom detta bidrar till att förhindra sitt blodsocker från att krascha. Äta ett litet mellanmål precis innan sängen kan vara bra också; mejeriprodukter i synnerhet, som mjölk eller yoghurt, kan vara till nytta vid neutralisera magsyra. Dessutom är det ibland bra att undvika livsmedel som tenderar att orsaka magbesvär, exempelvis fet eller stekt mat. Slutligen, ta en prenatal vitamin med en måltid om det tenderar att orsaka illamående.

Att vakna långsamt är ett annat bra sätt att förhindra graviditetsillamående. Håll några vanligt kex vid sängen, och knapra på dem innan ens komma ur sängen. Sedan få upp långsamt, och äta en annan liten bit mat om möjligt. Efter man har varit vaken ett tag, och har några husmanskost i magen, kan en hälsosam frukost ätas. Vissa människor tycker också att frukt kan bidra till att lösa magen.

Med ingefära piller eller dricka några klunkar ginger ale kan också bidra till att förhindra graviditetsillamående. Att ta hand om sig själv genom att göra lite tid att träna varje dag, och att vara säker på att få en god natts sömn också, kan också hjälpa till med morgonillamående, och kan öka energinivåer genom hela graviditeten. Om man upplever konstant kräkningar, kan en läkare kan ordinera ett läkemedel för att förhindra illamående, vilket kommer att bidra till att säkerställa att barnet växer normalt.

  • Ingefära kan vara effektivt vid behandling av graviditetsillamående.
  • Gravida kvinnor bör hålla mat i magen hela tiden, även när lider graviditetsillamående.
  • Morgon sjukdom är oftast kännetecknas av illamående och kräkningar.