Vad är några saker att göra i Albuquerque, New Mexico?

November 26

Albuquerque har många historiska och intressanta platser att utforska. Du är inte troligt att köra av underhållande saker att se och göra här! Den Petroglyph National Monument Sandia Lakes rekreationsområde och Turquoise Trail, Rio Grande Zoo, American International Rattlesnake Museum, New Mexico Museum of National History och vetenskap och historiska Gamla stan erbjuder många utmärkta aktiviteter i Albuquerque för besökare och bofasta.

Historiska Gamla stan är viktigt för Albuquerque arv, som de första spanska familjer började leva här i 1706. Byn är traditionellt spanska med ett torg i stadens centrum och kyrkor, hus och andra byggnader runt den. Några av de ursprungliga hem har förvandlats till butiker och du kan hitta vackra hantverk såsom turkos smycken. Det finns en västerländsk lanthandel och populära restauranger. Historiska Gamla stan är en rolig plats att tillbringa en eftermiddag och det finns mycket att göra här.

New Mexico Museum of National History och vetenskap ligger i Albuquerque historiska Gamla stan och är lätt att känna igen från de stora Pentaceratops dinosaurie skulpturer vid museets utanför entrén. Den Pentaceratops dinosaurie är infödd endast till New Mexico. Museets förhistoriska fokus inkluderar en Ice Age Cave utställning och genomgång vulkan display samt ett planetarium som inrymmer LodeStar Astronomy Center.

Den amerikanska International Rattlesnake Museum är inne i en gåva boutique i Albuquerque historiska Gamla Stan. Museet har den största samlingen av skallerormar i världen och har över 100 levande skallerormar säkert bakom glas. Du kan köpa skallerorm-tema gåvor i butiken.

Rio Grande Zoo ligger nära Albuquerque historiska Gamla Stan och floden Rio Grande. Djurparken har mer än 1200 djur av cirka 300 arter, inklusive tätningar, giraffer, elefanter, gorillor och jaguarer. De livsmiljöer är naturliga och har både inhemska och globala arter. Rio Grande Zoo har också en barn djurpark.

Sandia Lakes rekreationsområde är känd för vandring, fågelskådning och fiske samt picknick. Den ligger precis bredvid floden Rio Grande med sina gamla bomullsträd träd. Den Turquoise Trail leder till toppen av Sandia Mountains och har fantastisk utsikt över centrala New Mexico. Den Turquoise Trail Scenic Byway är en liten väg som går mellan Albuquerque och Santa Fe och området är känt för sina insättningar av turkos. Det spår rutten gjord av spanska conquistadorerna och indianer och på landskapet omfattar byar och klippformationer.

Den Petroglyph National Monument skapades 1990 som ett partnerskap mellan staden Albuquerque Open Space Division och på National Park Service för att bevara de nästan 20.000 hällristningar i området. Hällristningar, som är gamla ristningar i klipporna, inkluderar intressanta mönster som djur, människor och abstrakta symboler. The Monument Området är vanligtvis öppet året runt och har stigar som leder till hällristningar samt fem slocknade vulkaner.

  • Elefanter kan ses på Rio Grande Zoo.
  • Albuquerque Rio Grande Zoo erbjuder möjlighet att se giraffer.
  • Den Turquoise Trail är känd för sina insättningar av den distinkta blågröna mineral.
  • Sandia Lakes rekreationsområde är känt för sina gamla cottonwood träd, samt vandring, fiske och fågelskådning.