I styrketräning, vad är en Lateral Raise?

May 31

I styrketräning, är en typ av vikt-motstånd motion en lateral raise. Det används för att arbeta musklerna i skulder kallas deltoids. Sido höjningar kan utföras med hjälp av antingen hantlar eller en lateral-raise vikt maskin.

När en person utför sido höjningar, arbetar han för att bygga sina axelmuskler och ge dem bättre definition. Tyngdlyftare nämna många fördelar för att arbeta deltoids. Väldefinierade deltoids skapa en rundad form på toppen av lyftarens armar och gör lifterâ € s axlar ser bredare. De hjälper också förbättra utseendet på bicep och tricep muskler, som är belägna i överarmarna. Väldefinierade deltoids kan även göra en persons midjemått ser mindre ut.

För att utföra en lateral raise, en person börjar med att hålla en hantel i varje hand, med händerna ned av hans sidor. För korrekt form bör armbågarna böjas bara lite när han börjar. När du är klar lyftaren lyfter båda armarna ut åt sidan, hålla dem parallellt med golvet. Därefter sänker lyftaren armarna till sin ursprungliga position. Ofta rörelsen av en lateral raise liknas vid en fågel långsamt flax sina vingar genom att lyfta dem uppåt och ut åt sidan.

Itâ € s viktigt att utföra sido höjer med lätta vikter och kontrollerade rörelser. Använda för mycket vikt och ryckte upp den i stället för att behålla kontrollen kan leda till ligament och senskada. Det kan även påverka en persona € s axelleden. Deltoids inte en stor muskelgrupp. Att fokusera på dem specifikt kräver bara lite i vikt.

Det motionär bör inte låsa armarna när han utför en lateral raise. Något böja armbågarna bidrar till att göra övningen lättare eftersom det ger lyftaren visst inflytande. Vissa nybörjare böja armbågarna lite mer först att göra övningen lättare och gradvis arbeta upp till att böja dem bara något.

Det är viktigt att undvika att lyfta armarna ovanför axlarna under sido höjningar. Om motionär höjer armarna för högt, kommer han ta fokus från hans deltoids. Han kan till och med skada sin axel genom att utföra övningen på detta sätt.

Förutom de grundläggande sido höjningar, det finns många varianter av övningen en person kan utföra. Bland dem finns en arm lateral höjer där en person håller i något för stöd under arbetet den andra armen. En annan typ, som kallas bocksido höjningar, kräver den enskilde att böja något i midjan när de utför övningen.

  • För att undvika skador, är tyngdlyftare rekommenderas att använda lätta vikter och kontrollerade rörelser när de utför sido höjningar.
  • Sido höjningar bör ske med lätta vikter.
  • Den laterala höjning riktar deltoideus musklerna i axlar.
  • Den hantel lateral raise är en tyngdlyftning drag som fungerar skuldermuskulaturen.