Vilka faktorer påverkar en Gecko livslängd?

May 26

Ett sällskapsdjur gecko livslängd kan påverkas av flera faktorer, främst kost och omsorg. Välja lämpliga bostäder för ett husdjur gecko kan också öka sin livslängd. Att ge en livsmiljö som liknar dess naturliga tillstånd bidrar till att minska en gecko stress, vilket bidrar till att öka livslängden. Sjukdom och sjukdom, samt genetik spelar också en viktig roll i att bestämma en gecko livslängd. Uppfödare som försöker nå olika mönster och färger ofta väljer att inavel, vilket kan orsaka genetiska defekter som kan resultera i en kortare livslängd gecko.

När ett vilt djur tas bort från sin naturliga miljö och tvingas leva i fångenskap, kan dess livslängd minskar. Detta gäller även med exotiska husdjur som inhemskt föds och hand uppfödda från början av livet. En gecko livslängd kan ökas dock genom att ge rätt vård och kost, samt en livsmiljö som är lämplig för ett husdjur ödla.

Om en gecko tank inte underhålls, kan stress och sjukdom gör ödlan benägna att sjukdom som kan förkorta livslängden. Att hålla miljön ren och saneras, samt varma och torra kommer att ge en friskare och längre liv för ett husdjur gecko. I naturen, geckoödlor väljer en miljö som är varmt och torrt. En vild gecko kommer också välja en säker tillflyktsort för att dölja när det är skrämd eller hotad. Om ett husdjur gecko inte är försedd med en säker gömställe, kommer det att bli alltför stressade och mer mottagliga för sjukdom.

Kost spelar en nyckelroll i en gecko livslängd. Om näringsbehov inte uppfylls, är en gecko benägna att utveckla sköra ben. Detta tillstånd, som kallas osteodystrofi, kan leda till missbildningar och orörlighet. I vissa fall kan en gecko med förlust av bentäthet vara benägna att sjukdom som kan förkorta dess livslängd.

Ett sätt att förhindra osteodystrofi är genom att komplettera gecko kost med tillräckligt med kalcium. Detta är särskilt viktigt för äggläggande kvinnliga reptiler. Levande syrsor är en bra källa till kalcium, och kosttillskott kan ges i pulverform.

Näringsbrist kan orsaka andra typer av sjukdomen i en gecko som kan påverka dess livslängd. I naturen kan en reptil välja rätt kost den behöver för att upprätthålla sig själv. Även om det är vanligt att en vild gecko att leva upp till 20 år, kommer sannolikt att ha en livslängd på 12-15 år en gecko i fångenskap.

  • Syrsor hjälpa till att förse en gecko med kalcium den behöver.