Vilka är de olika typerna av växthus Delar?

July 22

Det finns två allmänna kategorier av växthusdelar. Strukturella delar såsom inramning, väggbeklädnad, och tätningar utgör själva byggnaden. Andra delar såsom värmare, bevattning, ventilationssystem, och växande tillbehör används för att upprätthålla en optimal uppväxtmiljö inne i växthuset. Specifika delar varierar beroende på storlek och permanens av strukturen, klimatet växthuset kommer att vara i, och väderförhållandena växthuset kommer sannolikt står inför.

Växthus är traditionellt gjorda av glas. Glas är lätt att underhålla, varar en lång tid, har ett rent utseende, och tillåter en mycket ljus att tränga igenom till växterna inuti. Ett glas struktur är ganska väderbeständigt och bevarar värme och luftfuktighet inne om det är korrekt förseglade. På nedåtsidan, är glas lätt bruten och kräver en tyngre, mer omfattande ram och fundament för att stödja dess vikt. Den initiala kostnaden för glaset och den nödvändiga stödstruktur gör glas den dyraste typen av växthusbeläggning.

Glasfiber används också för att täcka växthus. Det är lätt, stark, och är praktiskt taget okrossbar. Glasfiber är tydlig, vilket möjliggör ljuspenetrering, och kan göras ganska väderbeständigt med täta tätningar. Nackdelen till glasfiber är att den bryts ner i omkring 10 till 15 år, och mängden ljuspenetration minskar med tiden.

Dubbelväggiga plastbeläggningar för växthus är styva ark dubbla lager plast med sadelgjord i mitten. Denna typ av beläggning har den fördelen att ljuspenetrering nästan lika med glas, men ger bättre isolering. Värmeisolering är särskilt viktigt i kallt klimat, och kan minska uppvärmningskostnaderna.

Plastark och film av plast är lätta, billiga och finns i olika kvaliteter. De kräver inte permanent, väsentlig ram eller stiftelse och är snabb och enkel att installera. Dessa billigare alternativ möjliggör anständiga ljuspenetrering, minimal isolering, och är inte avsedda att pågå i mer än ett par år.

Växthus inramning beror till stor del på den avsedda beständighet strukturen, vilken typ av väggbeklädnad det kommer att stödja och miljöinslagens det kommer att ställas inför, såsom stark vind, tung snö, eller hagel. Traditionella glas växthus stöds av stål, aluminium, eller träramar. Billigare, mindre permanenta växthus kan vara gjord av plast PVC-rör, metallrör, eller tunna träramar. Väggbeklädnaden är typiskt fäst vid ramen med muttrar och bultar.

Beroende på klimat och årstid, kan det vara nödvändigt att reglera temperatur och luftfuktighet i växthuset. En elektrisk, gas, olja eller solfångare kan hålla växter varma och växande hela vintern. I varmare klimat, kan trädgårdsmästare behöver svalka sina växthus med fläktar, evaporativa kylare eller skugga trasa. Luft kan också ventileras med fläktar, ventiler och avgassystem.

När växthuset konstrueras, det finns många tillbehör som gör växthusträdgårds lättare. Hyllor, växande ljus, golv, termometrar, utsäde fack, ingjutning fack, och hand trädgårdsredskap är alla vanliga poster i ett växthus. Populära typer av bevattning inkluderar slangar, vattning burkar, mist sprutor, Foggers, luftfuktare, sprinkler och automatiska droppslangar.

Växthus delar är lätt tillgängliga på de flesta byggvaruhus. Specialbutiker och internet återförsäljare säljer även växthusdelar. Vissa trädgårdsmästare tycker det är bekvämt att beställa en förmonterad kit som innehåller alla nödvändiga växthusdelar direkt från ett växthus tillverkare.

  • Växthusdelar kan sättas in i två kategorier: delar av byggnaden, och delar av de system som håller strukturen drifts, exempelvis värme- och ventilationssystem.
  • Billigare växthus kan konstrueras med PVC-rör.