Svalnar ett varmt rum

July 13

Om du inte har luftkonditionering i ditt hem, sedan vara inne under sommarmånaderna kan lätt, och snabbt, blir en outhärdlig situation. Även om du inte har luftkonditionering, kan de stigande kostnaderna för dina energikostnader lika lätt blir outhärdlig. Så, hur går du om att kyla ner en varm rum om du inte är välsignade med antingen obegränsade resurser, eller luftkonditionering? Svaret är både fysiskt och psykiskt. Genom några små ändringar i både din fysiska bostad, och din psykologiska outlook, kommer ni att ha några problem att kyla ner ett varmt rum.

  • Paint. Hur ett rum är målat kommer att påverka temperaturen i rummet. Försök att måla i den kallare änden av färgspektrum som omfattar de olika nyanser av blått, grönt, svart, vitt eller grått. Att göra detta kan faktiskt åstadkomma den fysiska temperatur till en liten grad, men den större effekten kommer att vara på den mentala temperatur, och rummet kommer att "känna" svalare.
  • Nyanser / Gardiner. Installera mörka nyanser eller gardiner, och hålla dem stängda under de varmaste delarna av dagen kommer att kyla av rummet avsevärt.
  • Breeze. Om du måste vara runt huset hela dagen och testa med en fläkt. Några välplacerade fans i hela huset, oftast nära dörröppningar och fönster, kommer att bidra till att skapa en bris i hela huset. Detta bidrar till att sänka temperaturen i den ugn i ett rum, eftersom värmen gillar att utstråla, svalkar andra rum kommer att bidra till att skapa ett område för värmen att fly till.
  • Klänning. Det sätt som du klär kommer att påverka din personliga värme. Det kanske inte påverkar rummet direkt, men det kommer att påverka hur du känner i rummet. Ju lättare det material dina kläder, då kylaren du ska vara. Ett annat alternativ är att ju mindre du bär (som betyder shorts eller badkläder) kylaren du ska vara också.
  • Tänk coola tankar. Det kan låta nötter eller Lucas, men det har bevisats att om du tänker på kallare platser eller tider, då din kropp kommer att reagera som om det är kallare än den egentligen är. I själva verket är det gamla talesättet i sinnet över materien sant, och kan komma till hands i situationer som denna.