Vad är Fideo?

July 13

Fideo är en traditionell nudel maträtt som många tror har sitt ursprung i Mexiko. Idag är denna maträtt populär i hemmen och restauranger i hela Mexiko och sydvästra USA (US), och är en stapelvara i mexikanska och Tex-Mex restauranger anläggningar över hela världen. Det kan framställas på många sätt, med specifika smaker och tillägg som är unika för olika regioner. Fideo kan tjäna som en soppa, sida skålen, eller varmrätt, beroende på hur den är beredd och vilka typer av livsmedel läggs till nudel basen. Utöver sin autentiska smak, många människor njuta av denna maträtt eftersom det är lätt att göra och mycket prisvärd, med massor av alternativ för människor i alla smaker.

Alla Fideo rätter börjar med en pasta gjord av tunna nudlar. Beroende på region, kan recept kräver spån, angel hair pasta, eller till och med spagetti. I Mexiko är denna pasta säljs under namnet fideo pasta på grund av populariteten av denna maträtt. Användare startar genom att bryta dessa nudlar i hälften, eller till och med in i mycket korta avsnitt.

Medan de flesta kulturer kräver nudlar kokas, är fideo tecknas en annan tillagningsmetod. Efter att de har delats i små bitar, placeras de i en panna fylld med het olja. Nudlarna kokas till en gyllenbrun, men försiktighet iakttas för att undvika att bränna ytan på nudel. När de är skarpa, överförs de till en soppa kruka eller vänster i stekpannan för vidare tillagning. Vid denna punkt kommer de nudlar kokas eller värmas i vätska för att ge dem en traditionell mjuk konsistens.

När tjänstgjorde som huvudrätt eller sida skålen, detta hopkok ofta kallas mexikanska spagetti, eller helt enkelt, fideo. Kockar lägger tomatsås, ost och grönsaker till brynt nudlar, med koriander och vitlök till för extra smak. De som föredrar denna maträtt kryddig kan också lägga peppar, chilipulver, eller varm sås. Den färdiga produkten kan fungera som en säng för kyckling, nötkött, eller annat kött, eller kan serveras som en stärkelserik sida skålen. Genom bryning nudlarna tidigt i tillagningsprocessen, kockar ge Fideo en unik smak skiljer sig mycket från vanliga spagetti.

Dessa nudlar kan också användas som bas för sopa de fideos eller fideo soppa. De brynt nudlar placeras i en soppa potten, och kyckling eller grönsaksbuljong läggs som bas. Kockar kan också lägga tomater, grönsaker eller kött för att ge soppan önskad smak och konsistens. Efter tillagning, är soppan toppad med koriander, lime eller kryddor och serveras som förrätt maträtt före en måltid.

  • Fideo ofta smaksatt med koriander.
  • Fideo är popualar hela Mexiko.