Vad är en monitor ödla?

June 4

En monitor ödla är en familj av ödlor som varierar i storlek från en halv fot lång (15cm) sträcker hela vägen till den största kända ödla, Komodovaran, vilket kan väga upp till 364 pounds (165 kg).

Alla skärmar är tropiska reptiler och många av dessa reptiler är mycket fientligt. De har alla mycket långa klor och en svans som kan användas för att surra ut vid minsta tecken på aggression. Låt dig inte luras av deras storlek, eftersom en lash från även de minsta Monitor kan lämna en allvarlig welt. Till skillnad från många ödlor, kan monitorn ödlan inte växa svansen tillbaka om det går förlorat.

Tillsammans med dessa naturliga försvar, använder monitorn poise att skrämma bort sina rovdjur. Stående varning med huvudet mot himlen, kommer monitorn ofta puff ut sina halsar och piska sin svans, sätta på en skräckinjagande display. Deras revben kan expandera något när de vissla gör denna ödla faktiskt verkar större än den egentligen är.

Den moitor kost består av allt det kan få sina klor på. En köttätare, kommer denna ödla äter nästan allt som den kan passa i munnen, från fisk, skalbaggar, piska skorpioner, krokodil och fåglar, ägg, krabbor, andra ödlor, ormar, inbäddad fåglar och ekorrar.

För att reproducera, monitorer lägger ofta 7-35 mjukt skal ägg i ett hål grävt nära en flodstrand eller skogsdunge längs vattnet. Äggen ruvar i ca 8-10 veckor innan den unga användning en skarp egg tand att bryta sig ur de läderartade skal.

Det finns ett surpring antal olika sorter av varaner; Här är två:

Den Savanna övervaka eller varanus exanthematicus, kan bli upp till fem meter (1,5 meter) långa. Den har en brunaktig färg med några bleka lockar och band av färg. Denna monitor gör sitt hem i centrala Afrika i de varma och steniga skogar. Det är också mycket anpassa sig till att vara på land och vatten.

Ett annat exempel är Nilen bildskärm eller varanus niloticus. Denna speciella ödla kan växa till 6 meter (1,8 meter) i längd. Det märks genom de ljusgula band på sin mörkbrun hud. The Nile monitor gör också sitt hem i Afrika. Den föredrar att vara nära vatten, och det kan dyka upp till en timme. Det är dagaktiva, eller aktiv under dagen.

  • Nile varaner finns främst på den afrikanska kontinenten.
  • Varaner äter ofta krokodiler.