Vad bör jag tänka när man köper en Spjälsäng?

April 12

Att köpa en spjälsäng kan vara mycket spännande, men det finns några saker att tänka på innan man köper. Nya modeller har en mängd olika funktioner, och många människor älskar tanken på antika eller släktklenod barnsängar. Gamla som nya, dubbelkolla spjälsängen för att se till att det är säkert för ditt barn.

Eventuella barnsängar görs efter 1985 är enligt lag skyldiga att uppfylla specifika säkerhetskrav. I äldre barnsängar, se till att lamellerna eller barer i spjälsängen är placerade högst 2 3/8 inches (6 cm) från varandra. Något större medför risk för barnets huvud fastnar.

Du bör också kontrollera spjälsäng noggrant för eventuella fel eller motiv som kan orsaka fastnar i huvudet. Äldre cribs kan ha målats med blyfärg, vilket vid förtäring kan orsaka allvarlig sjukdom. Om du väljer en släktklenod pjäs, är det en bra idé att ha den lackeras innan barnet använder den.

När du köper en spjälsäng, kommer du också att välja en madrass. Av säkerhetsskäl är det viktigt att se till att madrassen passar tätt i krubba, och att den är fast. Det bör inte finnas något utrymme mellan spjälsäng och madrass. En bra tumregel är att om du får plats två eller flera fingrar mellan spjälsäng och madrass, är för liten madrassen. En madrass som är för liten eller mjuk ökar risken för plötslig spädbarnsdöd (SIDS), fastna eller kvävning.

När du väljer en spjälsäng, se till att den är robust. Kontrollera trä för att se till att det inte är troligt att splittras eller spricka. Sänk och höja skenan ett antal gånger för att säkerställa att den rör sig lätt och tyst. Det finns inget mer frustrerande än att försöka sänka en envis eller bullrig järnväg med sovande barn i famnen. En robust spjälsäng kommer också att se ditt barns säkerhet genom att hjälpa till att förebygga fallolyckor när han eller hon lär sig att klättra.

Det sista sak att tänka på, och utan tvekan den roligaste, är stilen på din spjälsäng. Vissa cribs är utformade för att hålla en livstid. Många modeller konverterar lätt från en spjälsäng till en barn säng, en full storlek huvud och fot ombord och en elegant soffa. Dessa konvertibla baby cribs är bra om du vill ha något som du eller ditt barn kan ha som en minnessak. Om du gillar att uppdatera dina möbler regelbundet, kan en billigare traditionell spjälsäng som är lika attraktiva bli mer perfekt.

  • Eventuella barnsängar görs efter 1985 är enligt lag skyldiga att uppfylla specifika säkerhetskrav.
  • Mandat säkerhetsstandarder som barer eller lameller i en krubba vara placerade på ett visst avstånd från varandra.