Grunderna i skydd av personlig information för Online Banking

April 7

Internetbank kan fortfarande ha några problem här och där, men för det mesta kan du interagera med dina finansiella institutioner online utan problem. Dessa institutioner har tagit stora ansträngningar för att garantera säkerheten för din (och deras) pengar, men tänk på det som, ja, en fysisk bank.

Banken är så säker som företaget kan göra det, men du har fortfarande att vidta lämpliga försiktighetsåtgärder (säkerhetsvakter, ordentliga rutiner och liknande). Den goda nyheten är att du kan göra massor av saker idag för att se till att dina online banktransaktioner är så säkra som möjligt:

  • Tales från (sv) Crypt: Se till att både din webbläsare och din banks hemsida använder 128-bitars kryptering, vilket, enligt vissa beräkningar, är så säker att det skulle ta mer än en biljon år för en hackare att knäcka med dagens teknik .

    Hur vet du om din webbläsare erbjuder 128-bitars kryptering? De flesta webbläsare berätta. Till exempel har Microsoft Internet Explorer en Om alternativet på Hjälp-menyn i Internet Explorer. Välj det alternativet för att se vilken version av webbläsare du använder, och i de flesta fall innehåller Cipher styrka, som anger antalet bitar som används för kryptering.
  • Leta efter en säker server: Detta råd går hand i hand med att se 128-bitars kryptering, men säker server ger dig en visuell ledtråd att det funkar. Leta efter den låsta hänglåsikonen i din webbläsare och tillägg av bokstaven s till http - som i https - i början av din banks webbadress.
  • Få lite försäkring: Är denna bank försäkrad av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)? För att vara säker, kolla in FDIC webbplats.
  • Få det skriftligt, del I: Kontrollera din banks hemsida för en skriftlig garanti som skyddar dig från förluster från bedrägerier som kan bli följden av Internetbank.
  • Få det skriftligt, del II: Hej, vet du aldrig när problem kan uppstå. Du får in mycket mindre problem, men om du har skrivit ut kopior av alla dina online transaktioner för att bevisa att det du säger är sant.