Hur man hanterar med hemmet s Tak Popcorn

March 21

Popcorn tak är texture, akustiktak som sprutas på och som liknar popcorn eller keso när de torkar. Homebuilders in i popcorn tak eftersom theyr'e ​​snabbt och billigt att skapa.

Tillsatsen som ger det sprutade måla dess konsistens är bräcklig; det smälter när det blir blött, och det kan torka av på rullen. Även sopa ett popcorn tak kan lossa tillsatsen.

Om du målar en popcorn tak, se till att använda det mest få penseldrag möjligt och måla i endast en riktning för att minimera mängden grejer regnar ner på huvudet. Alternativt kan du spraya på färgen.

Om du funderar på att ta bort taket popcorn, hålla dessa tips i åtanke:

  • Målning över popcorn gör den vattenlösliga saker svårt att ta bort senare. Så, om du ska ta bort popcorn, gör det innan du målar ditt rum.
  • Att veta hur man tar bort popcorn tak tar tid och uppmärksamhet på detaljer. Du måste skrapa, sand, tillämpa Skum Coat (en slät finish baslack), och sedan använda täckfärg. Kostnaden i sig kan vara oöverkomliga.
  • Om en akustisk sprut användes i ett hem byggt före 1980, de popcorn tak innehåller asbest. Innan du börjar, kontrollera om taket innehåller asbest. Om den gör det, täck den med ett nytt skikt av akustisk sprej istället för att ta bort det, vilket potentiellt kan göra asbest i luften.

Ta bort asbest, ett farligt material när små partiklar blir luftburna och inandning, är en kostsam procedur som kommunerna tätt styra. Licensierade tekniker bär "rymddräkter och masker" måste ta bort asbest och det kan bara dumpas vid godkända förvaringsplatser. Generellt kan du omge asbest utan att störa den och utan att det blir en hälsorisk. Men för att vara säker, bära andningsmask, skyddsglasögon, en långärmad tröja och långa byxor, och täcker håret.