Bond ETF: Current Yield och SEC 30-dagars avkastning

March 8

Det finns cirka 150 obligations ETF, de flesta av dem som infördes i de senaste fem åren. De utfärdas av iShares, Market Vectors, PIMCO, Powershares, State Street SPDRs, Vanguard, iPath, Guggenheim och WisdomTree.

Den amerikanska Securities and Exchange Commission sitter på ansökningar om många andra ränte ETF: er, inklusive ett tiotal ytterligare medel från PIMCO (ett fondbolag känd för sin obligationshantering) och ytterligare två dussin eller så från State Street SPDRs. Så inte nog med att du har många val i dag, men också många fler alternativ kommer.

Den nuvarande avkastningen är hur mycket varje aktie betalar i procent av din investering. Med diskussionen om varje obligation ETF, är den nuvarande avkastningen ingår för att ge dig en smak av hur avkastningen skiljer sig mellan fonderna.

Aktuella avkastningen på en obligation eller obligationsfond, särskilt en långsiktig borgen eller obligationsfond, kan förändras dramatiskt från vecka till vecka. Så också, kan skillnaden i avkastning mellan kort- och långfristiga obligationer (sk avkastningskurvan).

Du kan kontrollera aktuell avkastningen av alla obligationsfond, samt avkastningskurvan, på platserna för ETF leverantörerna själva eller på generella investerings webbplatser som Morningstar. En bra sajt för alla typer av information om obligationer, inklusive avkastningen för alla kategorier obligations, investerar i Bonds.com.

Observera att flera olika typer av obligationsräntan existerar. För konsekvensens skull, obligationsräntan som används här är det "SEC 30-dagars avkastning."

Här är vad denna avkastning innebär i huvudsak: Om du (eller fondförvaltare) skulle hålla till förfall var och en av de obligationer i en fond portfölj, eftersom den stod under de senaste 30 dagarna, och återinvestera alla räntebetalningar (dvs. du plöja dessa räntebetalningar tillbaka in i din obligationsportfölj), är din SEC avkastningen vad du skulle få under loppet av ett år.

Den tar hänsyn till alla fondavgifter och kostnader. Formeln skapades, och metodiken genomförs, av den amerikanska Securities and Exchange Commission, som är där "SEC" i formeln namn kommer från.

En extra fördel med obligationsfonder över enskilda obligationer - väldigt ofta förbises av fans av enskilda obligationer - är att du har möjlighet att automatiskt återinvestera dina räntebetalningar. Du kan inte göra det med enskilda obligationer, där dina räntebetalningar (om du inte spendera pengar direkt) avveckla gå in i din kassa (vanligtvis en penningmarknadsfond).

Många investerare som köper enskilda obligationer tillåta sina räntebetalningar att ackumuleras i humongous högar av mycket låg ränte betalar kontant. Dessa människor skulle sannolikt ha gjort betydligt bättre i obligationsfonder.