Vad är Spool Knitting?

June 17

Spool stickning görs för hand, utan nålar, på en ihålig, cylindriskt stycke av trä eller plast som har spikar eller pegs kring toppen. Med hjälp av fingrarna, är garn lindad på de bästa pinnar av spolen i en cirkelrörelse. Som rundorna fortsätter, är en rörliknande stickad lappar skapat i den ihåliga mitten av spolen. Namnet på båten sägs ha inträffat som folk brukade använda tomma trådrullar med stift eller naglar som läggs till toppen för att skapa stickprojekt. Denna metod är känd som finger eller franska stickning och anses vara en enkel metod för garnarbete.

Grundläggande rund spole stickning är så lätt att det är en populär barn hantverk. Spool stickare för barn är typiskt lätt att greppa och har lätt böjda pinnar för att hålla garnet från att glida av. Dessa leksaks stickare kan vara plast eller trä i ljusa färger eller motiv. Kamgarn vikt garn är mest rekommenderas för spole stickare som det är enkelt att arbeta med, billigt och finns i många olika färger. Några populära spole sticka projekt för barn inkluderar en halsduk för en liten docka eller nalle och en rund, lindad stek matta som kan sys ihop med vuxen hjälp.

Mer avancerade franska eller fingerstickprojekt för vuxna eller äldre barn involverar en andra söm till den första omgången en. Den platta stygn använder garnet sträckte över centrumhålet i spolen knitter stället för att arbetade runt den. Platt spole stickning ser ut ungefär som den typ som produceras med två nålar, förutom det tenderar att vara lite lösare. En kombination av platta och runda sömmar kan skapa spole stickprojekt såsom tofflor eller en liten dragsko väska.

Ett barns spole knitter kan ha några pinnar, medan en som gjorts för vuxna kan ha sex eller fler nålar eller spikar. Varje spik måste inte användas när spolen stickning. Till exempel, på en spole knitter med sex pinnar, garn kan lindas runt varannan en. Varje tapp kan vara utgångs en eller slutar ett, även om det ibland kan vara nödvändigt att veta vilken som är vilken. För att ta bort den färdiga stickade lappar från spolen, är garnet skärs och placeras genom slingor i trådarna på pinnar.

Set av olika storlekar av spole stickare samt delar av olika färgade garner säljs ofta för både barn och vuxna, beroende på komplexiteten i de mönster som ingår. Populära barn spolningssats hantverk inkluderar vänskap armband och fingerdockor. Vuxna spool stickning kit som innehåller både runda och platta sömmar kan omfatta både små och stora projekt.