Besparingar Fordon för ditt barns College Education

September 15

För att spara pengar för att finansiera ditt childrenâ € s högskoleutbildning, kan du öppna ett Utbildning sparkonto, dra nytta av en 529-planen, eller investera i Serie EE och jag Savings Bonds. Men hur dessa college sparplaner fungerar?

Ackumulerande tillgångar i ditt namn har mycket liten negativ inverkan på din childâ € s förmåga att kvalificera sig för federalt ekonomiskt stöd. Men om du bestämmer dig för att samla pengar i childâ € s namn, kommer cirka 35 procent av dessa tillgångar anses vara tillgängligt för att betala för college kostnader, och ekonomiskt stöd kommer att minskas i enlighet därmed. Håll flesta eller alla pengar du sparar för din childâ € s högskoleutbildning i ditt eget namn om du förväntar dig lärd att berättiga till ekonomiskt stöd.

Utbildning Sparkonton

Alla med inkomst på mindre än $ 110,000 ($ 220,000 om de är gifta och arkivering gemensamt) kan bidra med upp till $ 2000 per år till en Coverdell Education sparkonto (ESA) för varje barn under 18 år om du gör för mycket pengar för att bidra själv, som kan vara ett bra incitament för mormor att bidra. Du kan även gåva pengarna till farmor för att bidra på uppdrag av ditt barn om du är så benägna. Bidrag är inte avdragsgilla, Men resultatet blir skattefria och förblir skattefritt så länge du använda dem för att betala för kvalificerad utbildning kostnader, ungefär som hur en Roth IRA används för pensionssparande. Du kan bidra $ 2000 till en ESA och fortfarande bidrar dessutom till en 529 plan (se följande avsnitt för mer information om 529 planer).

Du kan öppna en ESA med en bank, fondbolag, eller något annat finansinstitut som erbjuder traditionella IRA-konton. Ett bra första val satsar med en låg kostnad, utan belastning (ingen provision) fondbolag. Men när detta skrivs, vissa fondbolag, som Vanguard, inte tillåta nya konton just nu eftersom reglerna kan ändras.

  • T. Rowe Price: Erbjuder måldatum pensionering portföljer som kan vara bra, billiga, underhållsfria placeringsalternativ för ESA-konto. Den initiala minsta investering är $ 1000, och efterföljande investeringar kan vara för $ 100 eller mer.
  • Scottrade: En rabatt mäklare som har ESA tillgängliga. Minsta initiala investering är $ 500. Genom denna rabatt mäkleri konto, kan du investera pengarna i en mängd olika fonder, börshandlade fonder, aktier eller obligationer.

Utbildning Sparkonton anses tillgångar vårdnadshavaren, vilket är typiskt föräldern, vid avgörandet ekonomiskt stöd. Men redovisningen har en hel del fördelar, såsom skattefria inkomster, som uppväger den lilla negativa inverkan på kvalificering ekonomiskt stöd.

529 Planer

§ 529 kvalificerade undervisning sparplaner har utvecklats till en av de mest attraktiva college besparingsprogram som finns idag. Precis som ESAs (se föregående avsnitt), 529 förvaltningstillgångar ackumuleras skattefria, och om ditt barn använder dem för kvalificerad utbildning kostnader, uttag är skattefria, också.

Den största skillnaden mellan ESA och 529 planer är bidraget gränsen. Du kan investera upp till $ 100.000 eller mer i en 529 plan, och du har ingen begränsning baserad på din inkomst. En annan viktig skillnad är att 529 planer är statligt sponsrade program. Om ditt tillstånd erbjuder bra 529 planer och du investerar i en, kanske du kan dra av hela eller en del av dina bidrag på ditt tillstånd självdeklaration.

Besök Spara för College webbplats för enastående information och resurser om alla 529 planer, och särskilt uppmärksamma de planer som erbjuds via ditt tillstånd. Denna webbplats har en egen 5-Cap Klassificering den använder för att utvärdera och betygsätta alla 529 planer erbjudanden. På webbplatsen kan du också utföra sida vid sida jämförelser av några 529 planer som du kan vara intresserad av, baserat på kriterier som är viktiga för dig.

529 Planerna anses tillgångarna i moderbolaget vid avgörandet ekonomiskt stöd.

UTMA / UGMA (Uniform Transfer till minderåriga / Enhetliga Gåvor till minderåriga)

Med 1986 skatterättsliga ändras, fördelarna med dessa konton är minimala. Dessa konton är inte skattefri uppskjuten eller skattefria utbildning sparplaner, och de blek i jämförelse med avsnitt 529 och Utbildning Sparkonton nu tillgänglig.

Serie EE och I Savings Bonds

Du kan köpa upp till $ 30.000 (nominella belopp) av antingen serie EE eller Serie I Spar Obligationer per år. Du kan köpa besparingar obligationer som utfärdas av den amerikanska regeringen, genom lokala banker eller genom Treasury Direct för så lite som $ 25. Besparingar obligationer kan överklaga till dig om du € letar efter en mycket låg risk investeringar. När detta skrivs, är den nuvarande räntan på sparobligationer 1,1 procent per år. Räntan på besparingar obligationer ändras halvårsvis utifrån den 10-åriga amerikanska finansdepartementet obligationsräntan.

Du får ingen skatteavdrag för att göra denna investering; Men räntan på dessa obligationer är skattefria om du lösa in obligationerna för att betala för kvalificerad utbildning kostnader och din inkomst doesnâ € t överstiga de federala begränsningar det år inlösen.