Detta Intervju Anställa Frågor olika av Tillämpa Kritiska konversation färdigheter

September 18

Inte bara kan anställningsprocessen gynnas av kritiska konversation färdigheter, de intervjufrågor kan också! Tillämpa kritiska konversation färdigheter när intervjua en potentiell ny medarbetare kandidat kommer att hjälpa dig att ringa in den perfekta lagspelare för din organisation.

Vissa anställer intervjuer verkar återanvända samma frågor om och om igen och igen. Chefen frågar om kandidatens erfarenhet, och sedan vad hon kan tillföra jobbet, och sedan hennes styrkor och svagheter. Gäsp, gäspa, gäspning.

Om man tittar på anställningsprocessen och de frågor som ställs från denna traditionella metod, kan det inte vara en överraskning att organisationer inte alltid hitta den perfekta arbetstagaren. Lyckligtvis, med några små justeringar, kommer din typiska intervjufrågor turbocharge anställningsprocessen.

Överväg att lägga några kritiska konversation frågor i repertoaren av intervjua frågor. Här är några exempel:

  • Berätta om en tid som du var tvungen att fatta ett beslut. Denna fråga frågar efter data och fakta, inte retorik och åsikter.
  • Vilka var de alternativ du utforskat? Använda kritiska samtalet modellen, ta reda på om kandidaten tittat på flera alternativ för att lösa ett problem.
  • Hur kom du bestämmer vad du ska göra? Genom att ställa denna fråga, kan du ta reda på om någon använt en gemensam strategi för beslutsfattande eller helt enkelt beslutat och meddelat vad som hände. Om din organisation värderar samarbetet, är detta den typ av beslutsfattande som du vill höra från en kandidat.
  • Vad gjorde du? Alla vill se resultat, och denna fråga svar visar hur kandidaten utfört.
  • Hur gjorde du utvärdera framsteg? Precis som du skulle göra efter en kritisk konversation, be ett jobb kandidat hur hon såg tillbaka på en händelse och beslutade om den lyckades eller inte.

Verktygen mest användbara för kritiska samtal och intervjuer är expert verbal förmåga och icke-verbala färdigheter, såsom kroppsspråk och aktivt lyssnande.

Att genomföra en intervju som använder den kritiska samtalet frågeteknik hjälper dig att ta reda på hur en kandidat kan tänka och agera i olika situationer - det är bättre att höra henne upprepa vad som finns på hennes CV. Genom att använda den här metoden för att intervjua, kan du bara hitta den superstar lite snabbare.