Vem är John Williams?

November 26

Född i New York den 8 februari 1932 började John Williams pianolektioner när han var åtta. Han skapade orchestra för och genomfört väpnade styrkor band när han tjänstgjorde i USA: s Flygvapen, och studerade vid Juilliard efter hans urladdning. Han studerade därefter sammansättning och deltog UCLA.

John Williams blev en studio pianist, och kort därefter började komponera och arrangera tv-nätet. Efter att några inspelningar med André Previn, arbetade han först scoring långfilmer. Efter några tidiga arbete poäng för komedier, och några kända katastroffilmer, Williams dök upp som en populär filmkompositör med en bred palett.

Noter är hans samarbete med Steven Spielberg, från 1974, när de arbetade på Sugarland Express och med George Lucas, som bar frukt i Star Wars poäng och Indiana Jones-filmerna. När du skapar gripande och episk verk för vuxna, har han också skapat musik för barnfilmer, som Home Alone, Hook, och Harry Potter och de vises sten.

Efter att ha blivit nominerad till 30 Grammys, bland nomineringar till två olika filmer i varje fem år, har John Williams vunnit 10. Dessa utmärkelser har kommit för hans arbete på Star Wars, Hajen, Närkontakt av tredje graden, Superman, Star Wars: Episod V - Rymdimperiet slår tillbaka, Jakten på den försvunna skatten, ET: The Extra-Terrestrial, Schindlers List, Saving Private Ryan, och En geishas memoarer. Han vann även Golden Globes för Jaws, Star Wars, ET, och En geishas memoarer.

Med 45 Oscarsnomineringar, vann han Oscars för sitt arbete med Spelman på taket, Jaws, Star Wars, ET, och Schindlers List. Dessutom var John Williams nominerades till men inte vann, det Razzie för Worst Musikalisk ställning på 1983 för sitt arbete med Monsignor.

Andra prestationer av John Williams inkluderar sammansättningen av olympiska fanfarer och konsert verk. Från 1980 till 1993, genomförde han Boston Pops Orchestra, följer i fotspåren av Arthur Fiedler.

  • John Williams skapat musiken till filmen "Harry Potter och de vises sten".
  • John Williams har tjänat många Oscars.