Vad är en Piñata?

November 29

En piñata är en behållare som vanligtvis färgglada och dekorerade, av papp eller liknande material som håller godis, prydnadssaker och leksaker. Det är oftast upphängd i ett rep och bryts öppen av ögonbindel barn svingar batonger eller käppar under en fest eller fest. Den piñata är en högtidlig sed som har ett starkt samband med Mexiko, men har funnit i bruk vid firandet världen över för hundratals år. I USA, bryta en öppen är en frekvent spel på barnkalas.

Den traditionella piñata var alltid en container brutits öppen med en pinne, men på grund av de potentiella faror och skador till följd av ögonbindel barn svängande boll fladdermöss, har en säkrare version dykt upp. Många kommersiellt tillgängliga ettor har nu en rad snöre dinglar från botten, av vilka endast ett faktiskt kommer att släppa innehållet från botten genom flikliknande fallucka. Barn turas drar en enda sträng tills den som öppnar klaffen dras. Även denna modifierade design är ganska populär bland föräldrar, finns den ursprungliga stilen fortfarande.

På grund av piñata popularitet på fester och fester, många människor tycker att det är viktigt att ha en som koordinerar med en part tema. Även om det är traditionellt ett djur, kan behållaren vara av vilken form som helst. Många licensierade tecknen finns i denna form och tillgänglighet varierar med nuvarande popularitet och trender. Förutom att köpa kommersiellt tillverkade piñatas, kan de också göras från kartonger, papper-mache, eller till och med lera.

Innehållet i en piñata var traditionellt frukt och sockerrör, men moderna fillers har utvidgats till att omfatta alla sorters godis, tuggummi och andra sötsaker, tillsammans med prydnadssaker och leksaker som studsbollar, snurror, plastsmycken och alla andra sorter av små föremål som barn gynnar. De flesta barn har någon preferens för den typ av fyllning, utan snarare njuta den momentana väntan på att försöka frigöra allt är gömd inuti.

  • Candy finns ofta i en piñata.
  • Piñata spel är en populär behandling under barnkalas.
  • En pinata kan göras från en kartong.
  • Pinatas är gjorda av material som kan brytas öppen så att godis lagrad inuti kan spilla ut.
  • Barn älskar att bryta piñatas eftersom det finns oftast massor av godis inuti.