Vad finns olika typer av Auto mekaniker jobb?

November 20

Auto mekanik utföra underhåll och reparationer på alla olika typer av fordon, från små personbilar till motorcyklar till dieseldrivna lastbilar och bussar. Många mekaniker specialiserade på vissa typer av reparationsarbeten, såsom motorarbete, auto organ reparation, och elektroniska system. Eftersom det finns så mycket utrymme för specialitet, det finns flera olika bilmekaniker jobb tillgängliga.

Många auto mekaniker arbetar i fristående butiker med andra servicetekniker. Allmänna mekaniker utför ofta förebyggande underhåll, t.ex. påfyllning av olika vätskor, filterbyte, roterande däck, och diagnostisera motorer. När en bil inte fungerar ordentligt, kan de följa felsöknings riktlinjer för att diagnostisera problem och reparera eller ersätta skadade delar.

Bilmekaniker jobb kräver ofta att en person har en omfattande kunskap om en viss aspekt av fordon. Transmission mekanik, till exempel fokusera på de olika delarna av automatiska och manuella transmissionssystem, såsom kugghjul, drivaxlar, lager och höljen. Broms specialister diagnostisera problem med bromssystem, fylla bromsvätskor, och ändra kuddar. Mekanik kan också specialiserade på service komplexa elektriska system, som kan skilja sig mycket mellan vissa typer av fordon. Andra specialiteter kan omfatta front reparation, karosseri, och tändsystem underhåll.

Diesel mekanik tjänste dieselmotorer på personbilar, kommersiella lastbilar och bussar. Dieseldrivna bilar fungerar annorlunda än de som drivs av bensin och kräver ofta mycket olika underhålls- och reparationsmetoder. Som med andra bilmekaniker jobb, diesel mekaniker ofta specialiserade på transmissionsarbete, broms reparation, datorsystem eller andra områden. De kan arbeta för oberoende verkstäder eller företag med många dieselfordon till hands som behöver regelbundna underhållskontroller.

För att bli en bilmekaniker i någon specialitet, måste en person normalt har en gymnasieexamen och en bakgrund inom reparationsarbeten. Många arbetsgivare föredrar att anställa mekaniker som har avslutat utbildningsprogram som erbjuds av yrkesskolor och högskolor. Även specifika certifiering inte alltid krävs, många börjar mekaniker ta ett test som erbjuds av ett nationellt erkänd institution för att förbättra sina meriter och öka sina chanser att hitta bilmekaniker jobb. I USA, National Institute for Automotive Service Excellence erbjuder certifiering för flera olika specialiteter, inklusive broms reparation, luftkonditionering och uppvärmning, och elektroniska system.

Som fordons tekniken går framåt och alternativbränslefordon blivit mer populärt, antalet olika bilmekaniker jobb fortsätter att öka. Specialister på datorer och elektroniska system är mycket efterfrågade för att serva de komplexa system installerade på många moderna bilar. Bilar som drivs med el, vätgas och biobränslen kräver kompetens högspecialiserade underhålls- och reparations mekanik.

 • Det finns olika karriärmöjligheter som finns för en utbildad bilmekaniker.
 • En mekaniker kan utföra rutinunderhåll fordon, som att rotera däcken.
 • Tjänsten rådgivare ansvarar för mekanikern med en beskrivning av ett fordons problem.
 • Auto mekanik måste kunna ladda eller byta ut en fordonets batteri.
 • Mekanik kan bli bromsspecialister och fokusera på jobb som ersätter bromsbelägg.
 • Auto mekanik kan lägga till extra frostskyddsmedel eller andra vätskor under en inspektion.
 • Mekanik måste kunna samverka med en bils dator ombord.
 • ASE certifierade mekaniker kan specialisera sig på specifika system i fordon, inklusive transmissioner, elektronik, värme och kylsystem, och mer.
 • Förmågan att utföra rutinunderhåll, t.ex. ett oljebyte, är en viktig bilmekaniker skicklighet.
 • Auto mekanik ofta måste ha stor kunskap om specifika områden i ett fordon.
 • En mekaniker kan arbeta för en butik som gör tune ups och allmänt underhåll.
 • En erfaren mekaniker som har en bakgrund inom auto historia kan hitta ett jobb som arbetar för auktionshus eller museer som måste upprätthålla eller certifierar klassiska fordon.